Rezultatul Comisiei de dialog social pe tema revendicărilor dascălilor: S-a rezolvat, nu se poate!

Sorina Popa

Ședința Comisiei de Dialog Social de la prefectură, de ieri, pe tema protestelor dascălilor nu a adus nimic bun sau nou în situația celor care au ajuns bătaia de joc a elevilor din cauza lefurilor.

Fără sancțiuni pentru elevi
Deși parlamentarii din județ au fost invitați la ședință, doar parlamentarul PSD Natalia Intotero, președintele Comisiei de Învă­ță­mânt din Camera Deputaților a fost pre­zentă.
Întâlnirea s-a terminat, susține Paul Rusu (foto), liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar din județ, foarte clar: S-a rezolvat, nu se poate!
Deputatul PSD Natalia Intotero (medalion) a declarat ieri că pe partea de salarizare a das­călilor vor fi discuții. Natalia Intotero a mai spus că a primit doar câteva zeci de pa­gini din noua lege, din sute de pagini cât are toată legea, iar paginile primite sunt pline de greșeli gramaticale. „Este grav că Noua Lege a Educației nu arată ce sancțiuni primesc elevii care agresează pro­fe­sorii. Putem să le dăm dascălilor sa­la­rii de mii de euro, în condițiile în care ei se duc la catedră și sunt înjurați, a­gre­sați, umiliți, ei se în­dreaptă către alte zone”, a spus par­­la­men­tarul social-de­mo­crat. Se știe că re­cent, o profesoară a fost înjunghiată de un elev într-o școală din Capitală.
Întâlnirea a fost întreruptă brusc, după ce prefectul Călin Marian a spus că trebuie să ple­ce în altă parte, așa că sindicaliștii pre­zenți la ședință nu au avut ce face, au plecat cum au venit, fără o soluție la solicitările lor.
„S-a rezolvat, nu se poate! Prefectul este tot timpul gră­bit, expeditiv, așa că nu am re­u­șit să avem o concluzie. În aceste con­diții, continuăm miș­cările de pro­test, un miting mare la București, greva gene­rală și, probabil, în­ghe­țarea anului școlar”, a afirmat Paul Rusu, pre­șe­dintele Sindicatului Învă­ță­mân­tului Preuniversitar Hunedoara.