<

Rezultatele finale la Bac. Puţin mai bine după contestaţii

5 iulie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Educatie si cultura

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean anunţă că rata de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020, după soluţionarea contestaţiilor, este de 60,38 la sută. Înainte de contestaţii, rezultatul a fost de 59,34 la sută.
Pentru promoţia curentă, rata de promovare este de 71.66 la sută, iar pentru promoţiile anterioare de 20.87 la sută. Astfel, din totalul celor 3.190 de candidaţi prezenţi, au promovat 1.926. Nouă candidaţi din judeţul nostru au obţinut media 10. Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara a centralizat rezultatele înregistrate în urma reevaluării celor 1.126 de lucrări scrise la probele din sesiunea curentă a examenului de Bacalaureat pentru care au fost depuse contestaţii. La Limba şi Literatura Română au fost depuse 410 contestaţii. Pentru 263 dintre acestea, au fost obţinute note mai mari, pentru 128 note mai mici, iar în cazul a 19 contestaţii notele au rămas la fel.
La etapa specială a examenului de Bacalaureat s-au înscris trei absolvenţi ai clasei a XII-a. Examenul începe astăzi, 6 iulie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Marţi, 7 iulie, se desfăşoară proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 8 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Ultima probă scrisă (Limba şi literatura maternă) este programată joi, 9 iulie. Primele rezultate vor fi afişate vineri, 10 iulie, până la ora 12.00. (A.Năstase)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Termocentrala Mintia s-a oprit din nou. A câta oară?

Peste 4.500 de apartamente din Deva au rămas sâmbătă fără apă caldă, după ce Termocentrala Mintia a fost oprită pentru...

Inundaţii la Silvaşu de Sus

Zeci de gospodării, terenuri agricole, drumuri interioare şi fântâni din Silvaşu de Sus, sat aparţinător oraşului Haţeg, au fost inundate...

ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. Cel mai bun prieten

Dragii mei dragi, câţi prieteni adevăraţi aveţi? Nu, nu mă refer la cel care vine în fiecare dimineaţă la cafea,...

Închide