Rezultate slabe la titularizarea profesorilor

Profesorii care au susţinut, săptămâna trecută, proba scrisă a examenului de titularizare, şi-au primit, ieri, rezultatele. Procentul de promovabilitate, în judeţ, este de nici 50 la sută.
Concursul pentru ocuparea posturilor didactice vacante din învăţământul preuniversitar de stat din acest an le-a dat bătăi de cap dascălilor din judeţ. Doar 46,42 dintre cei care au participat la examen au reuşit să obţină minimum nota 7, condiţie obligatorie pentru a deveni titulari pe post. Alţi 143 dintre profesori mai au, totuşi, şansa de a preda ca suplinitori, după ce au obţinut note cuprinse între 5 şi 6,99, iar 88 dintre candidaţi au rămas „pe tuşă“, luând note mai mici de 5.
„Dintre cei 433 de candidaţi prezenţi la examen, 201 pot deveni titulari pe postul didactic, iar 143 vor putea preda ca suplinitori. Ceilalţi, însă, care au obţinut note sub 5, nu pot opta pentru nici un post în învăţământ“, a precizat Livia Vlad, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara. Aceasta a adăugat că şase dascăli din judeţ au obţinut nota maximă, iar unul a primit doar punctul din oficiu. Cei nemulţumiţi de rezultatele primite pot depune contestaţii inclusiv astăzi, iar în urma recorectării lucrărilor, notele finale vor fi afişate joi, 9 august.
Promovarea examenului de titularizare le asigură dascălilor ocuparea unui post pe o perioadă nedeterminată în şcoli, iar anul acesta, în judeţ, au fost scoase la concurs 467 de posturi şi fracţiuni de posturi. (C. Ghenea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare