Rezultate slabe la simulare

9 martie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Oana Mihnea 04 evaluare-nationala

Elevii de clasa a VIII-a au primit la sfârşitul săptămânii trecute rezultatele de la simularea naţională. Mai puţin de jumătate dintre aceştia au luat note de trecere.
În judeţ, media notelor peste cinci este de 47,11 la sută. Faţă de simularea judeţeană, care s-a desfăşurat în luna ianuarie, s-a înregistrat o creştere cu aproape nouă procente. La Limba şi literatura română, 68,94 la sută dintre elevi au obţinut note peste cinci, la Limba germană 90,90 la sută, la Limba maghiară 78,13 la sută, iar la Matematică 31,26 la sută. Totuşi, au fost şi note foarte bune. La Limba română, 16 elevi au luat nota 10 şi la Matematică, 15 au obţinut nota maximă. Dar, de medii generale de 10 (adică nota 10 la fiecare din cele trei probe) s-au putut bucura doar patru elevi de clasa a VIII-a din judeţ.
„Scopul organizării simulărilor considerăm că a fost atins. Elevii s-au familiarizat cu atmosfera de examen, iar noi putem să optimizăm rezultatele şi să luăm măsurile necesare până la probele din vară, astfel încât toţi să obţină rezultatele dorite. De asemenea, vom putea stabili, atât noi cât şi unităţile şcolare, un program de pregătire în funcţie de rezultatele de la simulări“, a declarat profesoara Maria Ştefănie, inspector şcolar general al judeţului.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Medicii de familie, solicitaţi să intervină la cabinetele şcolare

Primăria Petroşani vrea ca la toate cabinetele şcolare de pe raza localităţii să existe medici care să ofere asistenţă elevilor,...

Speranţe pentru continuarea programului de modernizare a sanatoriului din Geoagiu

Managerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu, ec. Dorel Bretean (foto), susţine că pe linia investiţiilor din 2015, există discuţii avansate cu...

Cadavru descoperit în Jiu

Poliţiştii din municipiul Lupeni au fost sesizaţi prin 112, de către un localnic, cum că pe malul Jiului de Vest,...

Închide