Comunitate

Rezervaţie de zimbri, la Densuş

04-densusMagdalena Şerban

Pe lângă existenţa monumentului istoric „Biserica Sfântul Nicolae“ din Densuş, bijuterie arhitectonică medievală românească, alături de multe alte obiective istorice cu care zona se mândreşte, comuna va găzdui o rezervaţie de zimbri. În acest fel, va capta şi mai mult atenţia turiştilor, care vor putea să se bucure de un important punct de atracţie.

“Am subscris unui parteneriat, tocmai în ideea de a dezvolta zona noastră din punct de vedere turistic. Astfel, am intrat într-o asociere cu cei de la WWF România, care au un proiect al cărui obiectiv este amenajarea la noi în comună a unui areal de peste 100 de hectare, în care să fie inclusă o rezervaţie de zimbri. Din această asociere mai fac parte şi cetăţeni ai satului Poieni, acolo unde se va desfăşura programul. Un proiect similar s-a concretizat şi în Caraş-Severin, la Armeniş, de circa patru ani. Am fost invitat acolo şi am descoperit că locaţia se bucură de succes. În momentul de faţă, demersul investiţional se află în faza de licitaţie pentru amenajarea ţarcului şi a zonei aferente. Sperăm ca de la anul să se treacă la implementarea sa în teren. Ne-am bucura să ducem mai departe istoricul acestei specii, mai ales că avem un Centru de Informare Turistică prin care putem să realizăm promovarea”, a afirmat Adrian Vîrtopean (foto), primarul comunei Densuş.
De precizat că Rewilding Europe şi WWF România, împreună cu partenerii locali, naţionali şi internaţionali, lucrează la crearea unui model de dezvoltare durabilă în Carpaţii Meridionali şi la refacerea unei populaţii sălbatice de zimbri de-a lungul Carpaţilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura