Revoluţia, azi…

22 decembrie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Fara bascalie

Au trecut 21 de ani. O durată nesemnificativă. În ţară au loc comemorări, la Timişoara ele s-au produs deja. Probabil că se desfăşoară manifestări oficiale, e în spiritul românilor, dar teamă îmi este că totul a intrat într-o rutină a cântărilor bisericeşti, a apelurilor la pioşenie şi la comemorare descărcată de orice este politic. Orice trimitere la nemulţumiri va fi taxată ca impietate şi macularea memoriei celor ce s-au sacrificat pentru… Şi de aici, urmează un pomelnic de idealuri care se presupune a fi fost îndeplinite, din moment ce nu mai trebuie vorbit despre ele, iar pomenirea lor este taxată drept politicianism şi lipsă de respect pentru eroi.
Comemorarea revoluţionarilor, mă refer aici la cei decedaţi, a devenit, cum spuneam, rutină. Şi vă rog să nu mă acuzaţi de cinism, când spun că asta e poate cel mai puţin grav. Generaţiile se schimbă, memoria se estompează. Nimeni nu plânge acum după Mihai Viteazul, chiar dacă îl preţuieşte.
Ceea ce este mai grav mi se pare faptul că Revoluţia română, oricum i-am spune, revoluţie, evenimentele din decembrie, lovitură de stat, începe să fie din ce în ce mai puţin valorizată, şi asta, pe fondul regretelor din ce în ce mai pronunţate ale celor ce îşi amintesc comunismul drept societatea ideală care s-ar fi dorit.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. tavi spune:

    Scurta si concisa, interventia dumneavoastra de azi!
    De fapt, ca si evenimentele din ’89, daca le analizam mai cu atentie, nu au durat, ca interval de timp, decit de la citeva ore la citeva zile, maxim 4-5 in Timisoara, unde au inceput in 17 decembrie.Asa ca daca le comparam numai cu o viata de om(aprox. 65-70 ani),intradevar este aproape nesemnificativ.
    Apoi, daca luam in calcul asteptarile, pe care le-am avut, acum dupa 21 de ani,suntem destul de dezamagiti!
    Asta e, o fi si astenia dupa perioada asta friguroasa, sau trebuie sa ne cautam ceva motive mai bune , de bucurie…..!!!!

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Crăciun mai sărac pentru mii de pensionari

Crăciunul va fi mai sărac pentru câteva mii de pensionari din judeţul Hunedoara. Aceştia s-au trezit, în pragul sărbătorilor de...

Cere statului român 4,6 milioane de euro

Vili Rupa (foto), hunedoreanul căruia Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) i-a dat câştig de cauză într-un proces împotriva statului...

Serbarea de Crãciun a „piticilor” de la Liceul Teoretic Ghelari

Cu o energie debordantă, plină de o gingăşie îmbinată cu o putere de muncă extraordinară, „fiica satului“, institutorul Luciana-Diana Lucaciu,...

Închide