Retrasă de pe unele trasee din Tokyo

Guvernul prefecturii metropolitane Tokyo a anunţat că ştafeta torţei olimpice nu se va mai desfăşura pe drumurile publice din cauza recrudescenţei infecţiilor cu noul corona­virus.
Ştafeta flăcării olimpice, care va intra vineri în prefectura Tokyo, se va ţine pe dru­muri fără spectatori în toate zonele cu excep­ţia in­su­le­lor mici, relatează agenţia presa japoneză.
Organizatorii japonezi au cerut ca spec­ta­torii să renunţe să mai urmărească cursele de maraton şi de marş prevăzute pe şosele în timpul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din cauza creşterii ratei de infectare în ţară. Cursele de maraton şi marş sunt programate să se desfăşoare la Sapporo, la peste 800 km nord de capitala Japoniei.
În ultimele 24 de ore, Tokyo a raportat 593 de noi infecţii, iar această creştere a mărit în­gri­jorarea naţiunii japoneze faţă de Jocurile Olimpice care ar putea deveni un nou focar de infecţie.
Tokyo se află într-o stare de semiurgenţă până în data de 11 iulie, după ce măsurile res­trictive au fost ridicate pe 20 iunie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Argint pentru ştafeta noastră

România a cucerit medaliile de argint în proba masculină de ştafetă 4x100 m liber, la Campionatele Europene de înot pentru

Antrenorul Adrian Croitoru a câştigat procesele cu FR Judo

Federaţia Română de Judo e bună de plată după ce Curtea de Apel i-a dat câştig de cauză antrenorului de

Pregătiri pentru Campionatul Naţional de Atletism pentru juniori

La finalul acestei săptămâni, pe noua pistă a Stadionului Central din Craiova, se vor des­fă­şura întrecerile etapei finale din cadrul

Închide