Sport

Retezatul Haţeg are golgheter de viitor

Cel mai bun marcator al competiţiei de juniori A1 din judeţul Hunedoara este jucătorul echipei Retezatul Haţeg, Ionuţ Ardeleanu, care a punctat de 34 de ori în cele 22 de etape ale sezonului. Atacantul alb-roşiilor i-a depăşit în această ierarhie pe Sorin Iordache, de la campioana Jiul Petroşani şi pe Adrian Ciort, de la Inter Petrila.

Sacrificii pentru fotbal
Deşi a terminat competiţia judeţeană a juniorilor pe locul 4, Retezatul Haţeg a avut o echipă foarte ofensivă, marcând 103 goluri în cele 22 etape. Aproape o treime din reuşite, nu mai puţin de 34, i-au aparţinut lui Ionuţ Ardeleanu, cel care a devenit şi cel mai bun marcator al judeţului la acest nivel. Poreclit la echipă „John”, jucătorul Retezatului are o calitate deosebită, şi anume viteza. „Am muncit foarte mult pentru a realiza această performanţă. Am făcut antrenamente şi cu echipa de seniori şi cu cea de juniori a Retezatului, plus că mergeam şi la sală, pentru a juca fotbal cu prietenii. Eu nu sunt din Haţeg, ci dintr-un sat aflat la 10 kilometri (n.r Cârneşti) şi zilnic făceam naveta. Uneori cu autostopul, alteori cu bicicleta sau cu rolele. Am avut o echipă extraordinară, 50 la sută din goluri se datorează şi colegilor. La noi la echipă era o indicaţie: „Dă-o tare, pe John!” Şi datorită vitezei mele, am marcat multe goluri. Mă bucură mult acest titlu, mai ales că anul trecut am terminat pe poziţia a doua!”, a spus Ionuţ Ardeleanu.

Visează la un nivel fotbalistic superior
În vârstă de 18 ani, jucătorul Retezatului Haţeg a terminat junioratul iar obiectivul său pe termen scurt e să joace titular în echipa de seniori a trupei alb-roşii. „Sincer, mi-aş dori să joc la o echipă de nivel superior. Eu mă pregătesc foarte mult, nu am vicii şi vreau să ajung cât mai sus în fotbal. Din păcate, părinţii mei nu au o situaţie materială foarte bună şi nu mă pot ajuta foarte mult. Sper să joc în sezonul viitor titular la echipa de seniori a Haţegului şi poate, cine ştie, voi avea ocazia să ajung şi la un nivel mai înalt”, a mai spus tânărul fotbalist. În ierarhia golgheterilor Ligii a IV-a juniori, Ionuţ Ardeleanu a fost urmat de Sorin Iordache, de la Jiul Petroşani, care a marcat 29 de goluri şi de Adrian Ciort, de la Inter Petrila, cu 23 de goluri înscrise. (Ovidiu Mănăstire)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura