Eveniment

Reţea de evazionişti capturată

Livia Botici

Un grup organizat, din Lupeni, care se ocupa de preluarea societăţilor comerciale cu datorii la stat, a fost prins de poliţiştii hunedoreni.

4 miliarde prejudiciu

Anul 2009 a fost foarte prosper pentru patru bărbaţi din oraşul Lupeni. Aceştia au pus pe roate o afacere din care au avut foarte mult de câştigat. Profitând de criza financiară şi de faptul că foarte mulţi patroni nu îşi mai pot menţine firmele pe piaţă, bărbaţii cumpărau, prin mica publicitate, societăţi comerciale cu datorii către bugetul statului. Ilegalităţile încep abia acum, pentru că, indivizii, în momentul cumpărării, schimbau sediile societăţilor, în acest fel sustrăgându-se de la plata taxelor şi impozitelor. Pe parcursul întregului an, aceştia au preluat 15 firme şi au creat statului un prejudiciu de 380.000 de lei.

Riscă ani grei de închisoare

La finalizarea cercetărilor, Serviciul de Investigare a Fraudelor a formulat mai multe capete de acuzare, dintre care comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, asociere în vederea săvârşirii infracţiunii de stabilire cu rea-credinţă a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul de stat. „Dosarul a fost declinat către D.I.I.C.O.T Alba-Iulia, serviciul competent pentru soluţionarea acestei cauze. Pentru faptele lor, cei patru bărbaţi riscă între trei şi 15 ani de închisoare”, a declarat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura