Restanţierii la taxe şi impozite, scutiţi de plata penalităţilor

18 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Aproximativ 3.000 de persoane şi peste 300 de societăţi comerciale ar putea fi scutite de plata penalităţilor către bugetul local al Primăriei Deva pentru sumele datorate în anul 2018, potrivit unei hotărâri adoptate ieri de consilierii locali în cadrul unei şedinţe extraordinare.

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a explicat că este vorba despre punerea în practică a unei ordonanţe de guvern din luna august, potrivit căreia persoanele fizice şi juridice sunt scutite de plata penalităţilor pe 2018, dacă îşi achită integral sumele restante pe anul 2018 şi obligaţiile fiscale curente, pe anul în curs.
„Sunt peste 300 de societăţi comerciale care au restanţe la Serviciul de Impozite şi Taxe şi aproximativ 3.000 de persoane fizice“, a spus primarul Florin Oancea. În cadrul sumelor restante sunt incluse, pe lângă taxele şi impozitele locale, şi amenzile neplătite de către contribuabili. Datele exacte despre aceste sume vor fi cunoscute după data de 30 septembrie, când se încheie termenul legal pentru achitarea impozitelor locale pe anul în curs, fără penalităţi. (A.Năstase)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Opinii pro şi contra reorganizării administrative a ţării

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a propus ca România să-şi reducă numărul de judeţe de la 41 la 15 şi...

După aproape trei luni de blocaj din motive birocratice. Lucrările la DJ 687 Hunedoara- Călan pot fi reluate

După un blocaj care a durat aproape trei luni, constructorul ar putea reveni, de săptămâna viitoare, pe şantierul investiţiei de...

Beat turtă şi fără permis

Un devean de 46 de ani a fost prins de poliţişti tocmai la Ocna Sibiului, iar la verificări s-a constatat...

Închide