ActualitateFlash

Reprezentanţii Puterii, huiduiţi la Ţebea

Sorina Popa

După cum s-au desfăşurat ieri, evenimentele de la Ţebea, se pare că nici această sărbătoare nu mai este ce a fost. Asta, deoarece mulţi dintre noi uită să mai fie patrioţi, iar politicienii vin doar când au nevoie de voturile alegătorilor. Cum nu suntem într-un an electoral, şeful statului şi mai marii peste partidele politice nu s-au sinchisit să se deplaseze până la Ţebea, să transmită mulţimii prezente măcar un mesaj de încurajare şi de speranţă în mai bine, în această perioadă grea prin care trece ţara.

Oficialii de rang înalt, mai slab reprezentaţi

La ceremonie, care a început la ora 10, au asistat aproximativ 1.000 de persoane, din rândul oficialilor veniţi de la Bucureşti fiind prezentă doar Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor. Din partea partidelor politice, de la centru au venit secretarul general al PSD, Liviu Dragnea şi secretarul general al PRM, Gheorghe Funar şi Radu Sârbu, preşedintele PNŢCD. Oficialităţile judeţene şi locale au fost reprezentate de prefectul Attila Dezsi şi de preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, de primari ai localităţilor hunedorene şi delegaţi ai instituţiilor publice din judeţ.

După slujba de pomenire, oficiată de PS Gurie, episcopul Devei şi Hunedoarei, împreună cu un sobor de preoţi, Romeo Farcaş, primarul comunei Baia de Criş, gazda manifestărilor de la Ţebea, a urat bun venit tuturor celor prezenţi la ediţia din acest an a tradiţionalelor serbări naţionale, celor care au ţinut să-l comemoreze pe Crăişorul Avram Iancu.

Roberta Anastase, primită cu „strigături”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, s-a aflat pentru prima oară la Ţebea. Din nefericire pentru ea, primirea nu a fost de bun augur. Roberta Anastase a fost huiduită, imediat ce a coborât din maşină, mai apoi, când a depus coroana de flori la mormântul Crăişorului, dar şi când a părăsit cimitirul. Protestatarii le-au strigat reprezentanţilor puterii „Hoţii, hoţii“, „Ruşine!“ şi „Unde este flota?”, “Unde este CFR-ul?“, “Aţi distrus România”. Din cauza incidentului, Anastase şi membrii delegaţiei PDL au fost nevoiţi să se întoarcă de la ieşirea principală şi să iasă din cimitir pe o poartă laterală.

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, a declarat că „regret că politicienii de la Bucureşti nu au venit şi în acest an aici. Ei vin doar în campanie electorală. Nu ştiu de ce nu a participat nici şeful statului. De ce îi este frică lui Traian Băsescu, pentru că, noi, ardelenii, suntem oameni paşnici?”. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, referitor la huiduielile scandate împotriva liderilor puterii, că „în România, oriunde merge, un lider al puterii este huiduit”.

Nemulţumiţi că nu au fost lăsaţi în cimitir

Ca în fiecare an, la Ţebea s-a aflat o delegaţie a organizaţiei judeţene PRM Arad, care avea o pancartă cu numele şi fotografia liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor, două steaguri cu emblema partidului şi o pancartă cu mesajul: „Noi vrem doar să ne lăsaţi să muncim în ţara noastră şi cu toţii să plecaţi, voi şi toată clica voastră“. Mulţi dintre cei prezenţi la manifestări au fost nemulţumiţi că nu li s-a permis accesul în cimitir, deşi în fiecare an, oamenii au avut voie să intre acolo.

Manifestările oficiale s-au încheiat cu o paradă militară. Apoi, pe platoul de la Ţebea, s-a desfăşurat un spectacol de muzică populară, la care au participat artişti locali. Mulţimea prezentă s-a delectat, ca în fiecare an, cu mici şi bere.

2 comentarii la „Reprezentanţii Puterii, huiduiţi la Ţebea

  • Au fost 3-4 fluieraturi bine platite de ciobanasul Devei , in rest sunt doar inflorituri ale gazetarilor sagetii.
    Nu au fost reprezentanti marcanti de la nici un partid din opozitie
    nu am vazut nici o „floricica” la PNL , la PSD nu s-a facut nici o „Poanta”, asa ca din nou constatam doar bla, bla, bla, electoral di partea presei , jenant .

  • mai sorina popa, tu de fapt ce esti o ziarista informata sau o pupincurista molotiana ? stii ca de fapt nesimtitul ala guraliv este un ceferist care s-a inscris voluntar pe listele de disponibilizare si a primit 220 milioane lei ca salarii compensatorii ?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura