Reprezentanţii ACL din Consiliul Local Deva, sprijiniţi de trădători, au votat schimbarea viceprimarului PSD. Ovidiu Moş, înlocuit, din nou, cu Marian Muntean

29 septembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

05 mos-ovidiu-muntean  Sorina Popa

Cine spunea că mai mult circ în consiliul local decât era pe vremea când primar al Devei era Mircia Muntean nu se poate, s-a înşelat amarnic. Ieri, aleşii locali din reşedinţa de judeţ au votat, din nou, schimbarea viceprimarului Ovidiu Moş (foto stânga) şi l-au numit în locul lui pe Marian Muntean (foto dreapta), proaspăt membru al PNL.

Trădare, din nou
Situaţia de la Primăria Deva stă cam aşa. În iulie anul acesta, Prefectura a atacat în contencios administrativ hotărârile de schimbare din funcţie a lui Ovidiu Moş şi, respectiv de nominalizare a lui Marian Muntean pentru postul de viceprimar. „Hotărârile nu au avizul Comisiei de specialitate, respectiv cea juridică. Din acest motiv, le-am atacat în contencios administrativ. Până la soluţionarea situaţiei, cele două hotărâri se suspendă”, a declarat la acea vreme prefectul Sorin Vasilescu.
De data asta, după ce Muntean a părăsit PP-DD şi s-a înscris în PNL, nu a mai fost nevoie decât de trădarea unui ales local de la PSD sau UNPR, pentru ca liberalii să adune numărul de voturi necesare pentru ca să-şi numească şi al doilea viceprimar. Şi se pare că au reuşit. „A trădat de la PSD, consilierul Oana Frânc. Altfel nu puteau să aibă voturile necesare pentru schimbarea mea din funcţie. Eu am făcut o plângere prealabilă la Prefectură, prin care arăt că în cazul în care se emite o nouă hotărâre, cu un text la fel ca al unei hotărâri care a fost atacată în contencios administrativ, atunci actul administrativ nou emis este suspendat automat. Aşa prevede Legea nr.554, republicată, la articolul 14, aliniatul 5”, a declarat Ovidiu Moş pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
Reamintim că, în urmă cu câteva luni, Muntean a ocupat postul de viceprimar timp de o săptămână, după ce primarul l-a numit printr-un ordin în funcţie. Asta, după ce Consiliul Local Deva l-a votat viceprimar, în locul lui Ovidiu Moş. Telenovela s-a derulat pe durata a câtorva săptămâni, timp în care nu se ştia cine este viceprimar, Moş sau Muntean. Lucrurile s-au lămurit când Prefectura a atacat în contencios-administrativ hotărârile respective, Ovidiu Moş revenind pe post.

„Vom acţiona conform legii”
Aşadar, ieri, aleşii locali deveni au votat, scor 12 la 8, pentru schimbarea din funcţie a lui Ovidiu Moş. Iar apoi au decis, cu 12  voturi „pentru”, şapte „împotrivă” şi unul „nul”, ca Marian Muntean să fie viceprimar.
Contactat de noi, prefectul judeţului, Sorin Vasilescu, a declarat că „dacă avem pe rol un proces pe această temă, cum se poate lua o altă decizie identică, în acest caz? Vom vedea motivarea şi vom acţiona conform legii”.
Viceprimarul Ovidiu Moş a mai afirmat că va solicita Prefecturii, ca potrivit legii, să ceară constatarea de către instanţă a suspendării de drept a noului act administrativ care, în fond şi în fapt, are acelaşi conţinut ca hotărâre suspendată. Ca atare, susţine Moş, noua hotărârea este suspendată de drept.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Noi medalii pentru Heian Deva

Karatiştii clubului Heian Deva au impresionat şi la ultima competiţie de verificare înainte de participarea la Campionatul Mondial WKC care...

Eşec la seniori, triumf la juniori

Echipa de popice seniori a clubului Inter Petrila a fost învinsă fără drept de apel, scor 1-7, de Poli Iaşi,...

Eficienţă şi echilibru în Liga a V-a

Meciurile rundei a III-a a ultimului eşalon fotbalistic judeţean s-au derulat după scenarii diferite în cele două serii. Gazdele au...

Închide