ActualitateFlashPolitica si administratie

Reparațiile capitale la Spitalul din Deva au fost finalizate

Adriana Năstase

Este oficial, proiectul de reparații ca­pi­tale de la Spitalul Județean de Ur­gență Deva au fost finalizate. Proiectul de Reparaţii Capitale a Spitalului de Urgenţă Deva a demarat în anul 2009, pe sistem de finanţare multianual. Iniţial, suma totală a fost stabilită la 1.000 de miliarde de lei vechi.

Noua Pediatrie are dedicat un etaj întreg

Așadar, după 13 ani, lucrarea s-a terminat! Mai sunt proiecte aici, cum ar fi UPU, dar acestea se derulează cu fonduri europene.
Un lucru este cert, investițiile celor de la Consiliul Județean continuă, iar după Casa de Cultură din municipiul Hunedoara, acum urmează să fie date în folosință secțiile spitalului devean renovate la final de proiect.
Potrivit medicului Lucian Miron, direc­torul medical al Spitalului Județean de Urgență Deva, la etajul 5 al clădirii cen­trale a unității medicale va funcționa Secția de Ginecologie și cea de Neona­tologie. Etajul 4 este dedicat în totalitate Secției de Pediatrie, una dintre cele mai frumoase de aici. La etajul al treilea vor funcționa Secțiile de Chirurgie și cea pentru suspecții de Covid, iar la etajul al doilea va fi Ortopedia. Lucian Miron susține că tot mobilierul pentru aceste secții este nou, iar după ce avizul de la pompieri va fi obținut, adică în câteva zile, secțiile vor fi date în folosință.
Proiectul de reparaţii capitale a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva a demarat în anul 2009 şi el nu a putut fi terminat din cauză că banii au venit tot cu țârâita. În aceste condiţii, construc­torul a fost nevoit să se adapteze situa­ţiilor ivite pe parcursul lucrărilor. Odată finalizată această investiţie şi judeţul nostru va avea, după mulţi ani, un spital ca în Occident. Pentru că, spun specia­liştii, unitatea sanitară este acum, la final de investiții, una din cele mai moderne, având dotări de ultimă generaţie.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura