Reorganizarea Primăriei Deva i-a „îmbolnăvit” subit pe mulţi salariaţi

Sorina Popa

Iată că nu numai Ilie Bolojan a tăiat în carne vie, dar şi primarul reeşdinţei de judeţ, Florin Oancea a făcut la fel. Dealtfel, Oancea a declarat, când a câştigat alegerile locale parţiale că va prelua modelul impus de Bolojan la Primăria Oradea.

Au încercat să fenteze
Astfel, se ştie, că aleşii locali deveni au aprobat o hotărâre prin care sunt desfiinţate aproape 200 de posturi în cadrul aparatului propriu dar şi la ser­viciile şi direcţiile aflate în subordinea primăriei. Mai precis, 168 de posturi sunt desfiinţate.
Iar de aici a început nebunia. Mulţi dintre cei vizaţi de reorganizarea instituţiei au pornit spre medicii de familie, medicii de specialitate, pentru că s-au îmbolnăvit subit! Da, au anunţat că au concedii medicale şi că nu vin la lucru. Probabil, sperau că astfel vor reuşi să-şi păstreze posturile.

Reorganizarea, până la sfârşitul acestui an
Numai că ieri, în şedinţa de Consiliu Local s-a aprobat data finală până la care trebuie să fie efectuată reorganizarea primăriei şi a serviciilor din subordine. Aceasta este 31 decembrie 2020. În aceste condiţii, susţine Laura Sârbu, secretarul general al municipiului Deva, au fost revocate preavizele date iniţial salariaţilor ale căror posturi se desfiinţează. Ei vor primi alte preavize, a căror termen curge de astăzi, 4 noiembrie 2020. Cu alte cuvinte, se amână decizia puţin. Tot de astăzi, spune Laura Sârbu, începe organizarea de testări pentru cei care trebuie să susţină examen, din cauză că s-a redus numărul de posturi la depar­tamentul unde lucrează. Adică, dacă sunt, să spunem, cinci posturi la un Serviciu, şi după reor­ganizare rămân doar trei, cei cinci angajaţi vor da examen, şi rămân doar trei, care iau calificativele cele mai bune.

Verificări la medicii darnici cu foile de boală
Cum arătam, funcţionarii din primărie şi-au luat concedii medicale pe capete, fără să fie însă bol­navi. Au crezut că vor putea amâna dezno­dă­mân­tul. În paralel, au deschis procese, atacând hotă­rârea de reorganizare. Aceste concedii pentru bol­navii închipuiţi vor fi verificate, Primăria solicitând controale ale celor de la Casa de Asigurări de Sănătate, controale care îi vizează pe medicii care au acordat aceste concedii.
Revenind, în urma hotărârii de ieri a aleşilor locali de la Deva, cei care sunt în concediu medi­cal, dar trebuie să susţină testarea pe post, dacă nu se prezintă la examen, pierd acest drept, şi automat şi serviciul. Pot lipsi de la testări doar cei bolnavi de Covid şi cei care nu sunt transportabili. S-a aprobat, în acest sens, şi un regulament de testare pentru cei care se bat pentru postul din primărie. Iar un număr de 54 de salariaţi vor primi noile preavize de astăzi. Este vorba de cei care nu intră la testare, cărora li s-au desfiinţat posturile.

3 comentarii la „Reorganizarea Primăriei Deva i-a „îmbolnăvit” subit pe mulţi salariaţi

 • 4 noiembrie 2020 la 15:28
  Permalink

  Excelent articol, să sperăm că se şi impun măsurile respective (verificarea medicilor, examen în rândul angajaților…).
  O propunere însă: este nevoie urgentă de o persoană capabilă să corecteze aceste articole înainte de a fi publicate. Spor în toate!

 • 4 noiembrie 2020 la 21:28
  Permalink

  Înainte de a se lauda cu cât se reduce numărul de angajați ai Primăriei, ar fi bine sa ni se spuna și cu cât a crescut acesta în celalalt mandat al lui Oancea.

 • 5 noiembrie 2020 la 10:03
  Permalink

  Daca Oancea ar fi corect ar fi bine sa ne spuna citi prieteni si cunostinte a angajat el in Primarie. E un mincinos ordinar.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare