Renaşterea din play-off

Ciprian Marinuţ04 x 2 stiinta petrosani

Echipa de rugby Ştiinţa Petroşani are şanse teoretice de a deveni campioana Diviziei Naţionale (eşalonul doi valoric), deşi a avut un sezon modest în campionatul regulat. „Studenţii” au două victorii din trei posibile în play-off şi ocupă locul trei în clasament, iar un nou succes în duelul cu Poli Iaşi, de acasă, şi un joc favorabil al rezultatelor ar putea să o propulseze pe locul întâi.
Performanţă în condiţii vitrege
Unica echipă de rugby a judeţului, Ştiinţa Petroşani, a avut un an 2015 marcat de suferinţe din cauza problemelor financiare. Sărăcia din conturi a dus la pierderea multor jucători valoroşi şi la crearea unei atmosfere apăsătoare care a provocat rezultate modeste. Totuşi, după un sezon regulat marcat de rezultate modeste (opt victorii din 18 meciuri disputate), Ştiinţa a prins locul cinci, ultimul care asigura clasarea în play-off.
Situaţia s-a schimbat radical din punctul de vedere al rezultatelor în meciurile cu miză din play-off, iar Ştiinţa a dat dovadă de devotament şi ambiţie şi a demonstrat că şi cu buzunarele pe jumătate goale se poate face performanţă, atunci când îţi doreşti. Studenţii au avut un parcurs excelent în play-off, având două victorii şi un eşec în trei partide disputate, la fel ca şi primele două clasate, CS Năvodari (are în plus două puncte ca bonus ofensiv) şi Poli Iaşi. Mai mult, în cel mai recent meci, Ştiinţa a bătut liderul sezonului regulat şi al play-off-ului, CS Năvodari, chiar pe litoral şi a demonstrat că are potenţial, fiind singura echipă din campionat care a câştigat contra primei clasate. Sâmbătă, în ultima etapă a turului, din play-off, Ştiinţa va juca, acasă, cu Poli Iaşi, ocupanta locului secund. Un succes îi asigură garantat locul secund, iar dacă acesta va fi coroborat cu un punct bonus ofensiv şi cu un eşec al celor de la CS Năvodari în meciul din deplasare cu RC Galaţi, Ştiinţa ar putea urca pe primul loc.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.