Renaşterea Ceraselei Pătraşcu

17 august 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ

Echipa feminină de gimnastică a României a învins Marea Britanie, în întâlnirea bilaterală, de la Ipswhich, şi a obţinut opt medalii în concursul individual compus şi în finalele pe aparate. Dincolo de prezenţele pe podium, cel mai mare câştig al echipei tricolore este readucerea Ceraselei Pătraşcu (foto), legitimată la „Cetate” Deva, în arena performanţei, după operaţia la menisc de acum doi ani.

Devencele au dus greul

Cele trei gimnaste de la „Cetate” Deva au constituit baza echipei României care a acumulat un total de 165.400 puncte, faţă de cele 163.100 ale Marii Britanii. Devencele Raluca Haidu (54,900 puncte) şi Dianca Trenca (52.950) au adus „grosul” punctelor României, iar Cerasela Pătraşcu (40.700 puncte de la trei aparate) a avut şi ea o contribuţie importantă. E drept, cel mai bun punctaj pentru tricolore în concursul pe echipe l-a obţinut Dana Andrei (CSS Buzău, 55.600 puncte), în vreme ce a cincea componentă a echipei Gabriela Drăgoi (Buzău) a obţinut doar 27.000 puncte de la două aparate. „Am început pregătirile doar în luna iunie, după revenirea antrenorilor Mariana Bitang şi Octavian Belu. Rezultatele nu sunt atât de importante pentru noi în perspectiva participării la Mondialele de la Rotterdam, din octombrie, ci contează rutina şi consistenţa exerciţiilor, care au elemente noi”, a declarat secretarul general al FR Gimnastică, Mircea Apolzan.

„Regină” la bârnă

La individual compus, a câştigat englezoaica Hannah Whelan, cu un total de 55.650 puncte, faţă de medaliata cu argint Daniela Andrei (55.600 puncte) şi cea cu bronz Raluca Haidu (54.900 puncte). În finalele pe aparate, româncele au fost mai bune la bârnă şi sol, iar britanicele la sărituri şi paralele. Cea mai plăcută surpriză a oferit-o Cerasela Pătraşcu, ea impunându-se la bârnă cu un exerciţiu complex pentru care a obţinut nota 14.425. Este prima medalie individuală la nivel internaţional obţinută de Pătraşcu, după operaţia la genunchi suferită acum doi ani, în urma accidentării de la Campionatele Europene din Franţa. Cerasela demonstrează astfel că a câştigat lupta cu ea însăşi (au fost momente când a fost tentată să renunţe şi a avut probleme de greutate) şi că poate redeveni o componentă de bază a echipei României.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
„Dublă” judeţeană

Aflate în plin proces de căutare a formulei de echipă ideale pentru noul sezon, FC Hunedoara (Liga a III-a) şi...

Şandor, în teste la Hunedoara

Fostul jucător de Liga I, Marcel Şandor (foto, 33 de ani), care s-a lansat în fotbalul mare de la Corvinul...

De ce n-au votat deputaþii PSD Legea ANI

Camera Deputatilor s-a reunit, ieri, în sesiune extraordinară, pentru a dezbate Legea ANI şi, la propunerea PNL, două proiecte de...

Închide