Actualitate

Renaște Termocentrala Mintia ca pasărea Phoenix?

Noul proprietar al Termocentralei Mintia a prezentat, recent, planul pe care vrea să-l realizeze cu unitatea energetică, o investiție în valoare de 1 miliard de euro.

Ce pași vor fi făcuți
„Am onorat invitația de a participa la o întâlnire prilejuită de prezentarea stadiului investiției de la Termocentrala Mintia. Fosta centrală termoelectrică Mintia a fost cumpărată, în cursul anului trecut, de către compania Mass Global Energy Rom, parte a grupului Mass Group Holding. Noii pro­prietari au anunțat investiții de peste 1 mi­liard de euro și transformarea termo­cen­tralei într-una pe gaz, până în anul 2025.
Reprezentanții companiei, care a preluat acest obiectiv energetic, împreună cu par­tenerii lor, respectiv constructorul și furni­zorul de echipamente, au prezentat acti­vitățile desfășurate până în prezent și au detaliat pașii care urmează în vederea finalizării investiției.
Așa cum ne-au asigurat investitorii care au preluat Termocentrala Mintia, aici va funcționa cea mai mare centrala pe gaz din Europa și, foarte posibil, cea mai eficientă. Odată finalizată, investiția va crea și 1.200 de noi locuri de muncă. Viitoarea centrală pe gaz de la Mintia este un obiectiv de in­vestiții vital, care va dezvolta zona din punct de vedere economic și îi va reda rolul stra­tegic în cadrul sistemului energetic”, a spus Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Apreciază ritmul
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a fost prezent zilele trecute la Termocentrala Mintia, la o discuție cu investitorii care vor să construiască aici cea mai mare centrală pe gaz din Europa. Potrivit ministrului, în luna aprilie a anului viitor, compania Mass Global Energy Rom va aduce la Mintia echi­pamente de dimensiuni record, com­po­nente esențiale ale noii centrale. „Este un proiect grandios, cea mai mare centrală pe gaz din Europa – 1.700 MW putere instalată. Încă din aprilie anul viitor, România va vedea ceea ce n-a mai văzut niciodată: echipa­men­te de dimensiuni record, turbine, ge­ne­ratoare, practic componentele esenţiale ale acestui proiect strategic. Apreciez ritmul cu care investitorul s-a mişcat până acum, seriozitatea contractorilor cu care lucrează, atât în zona de construcţie a centralei, cât şi în zona de turbine. Apreciez foarte mult fap­tul că au ales România, de altfel domnul pre­şedinte are o relaţie specială cu România de peste 30 de ani şi se vede că, împreună cu echipa domniei sale, pune foarte mult suflet în acest proiect”, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura