FlashPolitica si administratie

Reguli noi pentru terasele din Deva

Sorina Popa

Proprietarii de terase din municipiul Deva au de anul acesta noi reguli, pe care trebuie să le îndeplinească. Consilierii locali deveni au aprobat un regulament pentru proprietarii teraselor deschise pe teritoriul oraşului.


Astfel, potrivit Corinei Oprişiu, administratorul public al municipiului, terasele de pe centrul istoric al Devei (n.r. – de la Prefectură până la Piaţa Unirii) nu vor avea voie să aibă umbrele şi copertine cu reclamă pe ele. „Am cerut proprietarilor de terese plata în avans pentru două luni de zile. De asemenea, cine are datorii către primărie nu va mai primi autorizaţie pentru terase. Amenzile au crescut de la 500 -1.000 de lei, la una fixă, de 2.500 de lei, pentru cei care nu respectă noul regulament impus de primărie”, a declarat Corina Oprişiu.
Pentru prima dată, aleşii locali deveni au luat o măsură, ca să nu mai aibă probleme cu cei care nu se aliniază la cerinţele primăriei, în ceea ce priveşte terasele din municipiu. Este vorba de precizarea că s-a inclus un titlu executoriu în ceea ce-i priveşte pe proprietarii de terase care nu respectă legea. Adică, în cazul nerespectării legii, Primăria Deva nu va mai fi nevoită să se judece cu proprietarii respectivi. Apoi, de anul acesta, vor putea să funcţioneze doar acele terase care sunt amenajate lângă localuri. În acest fel, se vor evita situaţiile în care clienţii nu vor avea unde să meargă la toaletă,  deoarece nu există aşa ceva.
Totuşi, în Deva, mai sunt cazuri cu terase puse în funcţiune, deşi nu au toalete şi nu sunt amplasate nici în faţa vreunui local. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, acele terase urmează să fie desfiinţate, deoarece nu se admite ca ele să funcţioneze cu toalete ecologice în preajmă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.