Politica si administratie

Regulament nou de circulaţie în Deva

05 Politia Circulatie Politie semnalizare (4)

Nicolle Ebner

Eliminarea blocajelor rutiere, precum şi eficientizarea traficului pe raza municipiului Deva nu se va rezolva prin investiţii, ci prin stabilirea mai multor străzi cu sens unic de circulaţie. Soluţia cea mai ieftină şi cu rezultatele cele mai bune a fost propusă de comisarul Cristian Popşor, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Deva.

Fără descentralizare, unii trag hăis, alţii cea
Conducerea Primăriei Deva şi consilierii locali sunt nemulţumiţi de colaborarea cu Poliţia rutieră din municipiu, care nu le este subordonată, de aici şi neconcordanţa dintre legile pe baza cărora acţionează poliţiştii de la circulaţie şi realitatea din teritoriu. “Există o colaborare, dar nu destul de mulţumitoare”, spune primarul Devei, Mircia Muntean, înverşunat militant al descentralizării administraţiei publice şi trecerea Poliţiei rutiere în stăpânirea consiliului local, dar care şi-a pierdut speranţa într-un astfel de proiect. “Toţi miniştrii de până acum au promis şi nici unul nu a făcut nimic după ce a ajuns în funcţie. Nici ministrul nostru, Cristian David şi nici actualul ministru nu au făcut nimic”, spune edilul şef al reşedinţei de judeţ.

Străzi cu sens unic
Conducerea primăriei şi consilierii locali au dat vina pe poliţiştii de la circulaţie pentru haosul din traficul rutier, al blocajelor şi parcărilor neregulamentare nesancţionate şi care au dus la creşterea numărului accidentelor. Numai într-o săptămână, în Deva, au fost înregistrate două accidente rutiere grave, dintre care unul mortal. Comisarul Cristian Popşor le-a recomandat aleşilor locali să se uite mai mult în grădina lor, că acolo sunt problemele. “Se fac terase pe trotuare, care afectează traficul pietonal şi se schimbă indicatoare rutiere fără avizul Poliţiei rutiere. Când chemăm reprezentanţii primăriei, vin cu tăşcuţa sub braţ, se uită şi pleacă. Nu putem sancţiona pe nimeni, deoarece în zonele aglomerate nu există nici un indicator pentru parcarea interzisă. Cea mai bună soluţie pentru fluidizarea traficului sunt străzile cu sensuri unice. Va fi mult de lucru, dar se vor crea mai multe locuri de parcare şi nu necesită nici investiţii”, a declarat comisarul Popşor.
Primăria Deva a comandat un studiu de circulaţie în municipiu, iar rezultatele acestuia vor sta la baza stabilirii străzilor pe care se va circula într-un singur sens şi a adoptării unui nou regulament de circulaţie pe raza municipiului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura