Fara bascalie

Regele Mihai vs. anonimii Gică contra

Din orgoliu prostesc, din prostie sau pur şi simplu dintr-un spirit excesiv de linguşeală faţă de Traian Băsescu, o parte din aşa-numiţii aleşi ai neamului au respins propunerea liberalilor de a-l invita în Parlament pe Regele Mihai, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani.
Acum, nu despre intrarea în istorie este vorba. Unii dintre cei ce au respins propunerea habar nu au ce şi cum cu istoria. Doar marii oameni de stat se gândesc cum îi va percepe posteritatea. Regele Mihai şi-a asigurat locul în istoria acestei ţări, acest loc i-a fost deja confirmat de Istorie, inclusiv prin intermediul preţuirii pe care i-o acordă alţi şefi de stat, aşa că prezenţa sa în faţa Parlamentului ar fi fost o onoare pentru parlamentari, nu pentru rege.
Acum, desigur că partea care a respins propunerea l-ar fi dorit pe prinţul Paul sau poate pe Bercea Mondial, personaje mai apropiate de preţuirea oficială actuală, în comparaţie cu lideri istorici. Umorile prezidenţiale şi dorinţa de a lovi în simboluri sunt impulsuri puternice, cărora nu le rezistă nimic, mai ales dacă se găsesc destui gata să justifice orice măgărie sau afirmaţie aruncată în deplin dispreţ pentru poporul în a cărui slujbă susţii că eşti.
Cu Regele Mihai, vom păţi la fel ca în cazul tinerilor ignoraţi cu superbie la noi de către impostori temători că-şi vor pierde slujba, tineri care sunt angajaţi pe bani grei şi produc faimă şi bani grei în Occident. Nu-ţi pasă de ignoranţa şi reaua-voinţă a unei părţi a parlamentarilor, când preţuirea îţi va fi acordată de Regina Elisabeta a II-a şi alţi şefi de stat, pentru care valorile nu sunt atât de fluide ca pentru români. Regele Mihai este – deja a devenit clişeu – ultimul supravieţuitor al celui de-al Doilea Război Mondial, al unei epoci studiate din punct de vedere al schimbărilor profunde, aduse în existenţa omenirii. Până la ziua sa de naştere – 25 octombrie – mai este timp ca Parlamentul să se răzgândească. Chiar şi 25 octombrie este o zi simbolică – învăţam la şcoală că atunci a fost eliberată „ultima brazdă din pământul strămoşesc!” Mai învăţam că chestia asta au făcut-o în principal comuniştii!
În acest timp, românii sunt preocupaţi de nunta lui Borcea, divorţul Columbenilor, mega-nunţi de interlopi cu mirese de 15 ani şi înfiinţarea unui partid a cărui imagine va face înconjurul lumii – şeful său a fost aruncat în tomberon! Asta este, din păcate, istoria României văzută de contemporanii noştri din Uniunea Europeană.
P.S. La sfârşitul zilei, aflăm că 203 parlamentari au votat pentru ca Regele Mihai să fie prezent pe 25 octombrie în cel mai înalt for al ţării. Aceşti 203 parlamentari au salvat – cel puţin de această dată – onoarea unui popor.

5 comentarii la „Regele Mihai vs. anonimii Gică contra

  • „Aceşti 203 parlamentari au salvat – cel puţin de această dată – onoarea unui popor” -Asta este partea buna a lucrurilor.
    Partea mai putin buna insa, cea care se refera la „tradarea Casei Regale” din Romania, in timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial,nu stiu cine si cum o mai poate salva??? Poate Dimbovita cu ale ei ape fioroase????
    Ca pe a gazetelor valuri, multe se scriu , dar putin, ramine!
    S-auzim numai de bine !

  • @tavi I: esti cam ambiguu in exprimare. Partea cu „tradarea Casei Regale” este o sustinere a celui care a emis-o sau o ironie le adresa acestuia?

  • …nu vă daţi cu părerea degeaba!!!!… dacă nu ştiţi pune-ţi mâna pe carte şi informaţi-vă cu privire la Casa Regală!!!…încă aveţi iz de comunişti!!!…păcat de noi….am avut o şansă mare!!!

  • @ i
    Nu este , din pacate nici una , nici alta. Este pur si simplu, „ISTORIA ROMANIEI” -si patria mea !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura