Categories: Actualitate

Refugiații ucraineni care spărgeau case în București foloseau o „cheie mincinoasă”. Ce explicații au dat hoții în fața polițiștilor din România

Refugiații ucraineni prinși în fla­grant în timp ce încercau să spar­gă un apartament din Sectorul 3 erau hoți cu multă experiență. Aceștia verificau mai întâi dacă proprietarii sunt acasă, după care acopereau cu frunze vizoarele apartamentelor din jur pentru a nu fi văzuți de vecini.

Cu „cheia mincinoasă”
O femeie a sunat la numărul de urgență 112 și a anunțat că la ușa unor vecini care nu sunt acasă se întâmplă ceva suspect, în condițiile în care a auzit zgomote ciudate. Aceasta a mai spus că prin vizorul ușii nu se mai vede aproape nimic, dar a reușit cumva să distingă mai multe siluete care par să meș­te­rească la yală.
La fața locului au fost direcționate imediat mai multe echipe de po­li­țiști, iar în apropierea scării indicate de reclamantă a fost găsit un băr­bat care nu vorbea limba română. Acestea era un anume Roman Hurin, care a prezentat un pașaport ucrainean.
La etajul 4, ascunși la ghenă, au fost găsiți alți doi ucraineni, Maksym Kucherenko și Vasyl Pitel, care aveau o borsetă în care se găseau mai multe instrumente ne­sesare spargerii ușilor, între care și o așa numită „cheie mincinoasă”, pe care se presupune că tocmai o folosiseră.
În timp ce polițiștii îi perche­zi­țio­nau pe bărbați, femeia care sunase la 112 a prins curaj și a ieșit din apar­tament. Cu această ocazie, locatara a constatat că, atât pe vizorul ușii sale cât și cele ale vecinilor din jurul apartamentului vizat de hoți, erau lipite, cu bucăți de bandă adezivă de culoare albă, frunze verzi.
Potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă întocmit, pe numele celor trei ucraineni, de pro­curorii Parchetului de pe lângă Ju­decătoria Sectorului 3, în buzunarul unuia dintre ei a fost găsită cheia de la un autoturism BMW.

Aveau în mașină o geantă cu scule pentru spart locuințe
La percheziționarea mașinii au fost găsite mai multe documente, dar și o geantă în care se aflau alte unelte folosite de spărgători pentru deschiderea ușilor prin ruperea butucului.
Conduși la audieri, Maksym Kucherenko și Vasyl Pitel au refuzat să dea declarații, în timp ce Roman Hurin a negat comiterea faptei.
Surse apropiate anchetei au afir­mat, pentru Gândul, că cei trei ar fi hoți cu experiență, care au dat lo­vituri și în alte țări europene.
Neoficial, unul dintre aceștia ar fi recunoscut în fața anchetatorilor români că ar fi încercat să fure pe motiv că, din cauza războiului din țara lor, ar fi rămas fără bani.
Cu toate că procurorii au solicitat magistraților Judecătoriei Secto­rului 3 arestarea tuturor suspecților, ju­decătorii au decis ca numai Maksym Kucherenko și Vasyl Pitel să fie arestați preventiv, în timp ce Roman Hurin, ucraineanul care fă­cea de pază la intrarea în scara blo­cului, a fost plasat în control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

3 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

3 ore ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

3 ore ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

3 ore ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

3 ore ago

Învinuită de distrugere. Supărată că a pierdut, o femeie a făcut zob un aparat de păcănele

Femeia din Simeria, amatoare de jo­curi de noroc, și-a folosit poșeta drept armă în lupta…

3 ore ago