Categories: EvenimentFlash

Fura cu cheie potrivită

Livia Botici

Un bărbat din Lupeni este cercetat penal, după ce a reuşit să spargă, luna trecută, două locuinţe, cu ajutorul unor copii ale cheilor yale de la apartamente. Din locuinţele prădate, tânărul sustrăgând bunuri de 5.000 lei.

În două zile – 6.000 lei
La sfârşitul lunii februarie, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Lupeni au fost sesizaţi de un locuitor al oraşului că, din apartamentul său au dispărut o cameră video şi un televizor LCD. Ciudata dispariţie a avut loc în momentul în care familia era plecată de acasă, iar hoţul nu a lăsat nici o urmă vizibilă de spargere a locuinţei. Se pare că, persoana care a pătruns în apartament avea cheia de la intrare, şi din această cauză, uşa nu a fost forţată. Însă, din cercetările poliţiei, reiese că această infracţiune nu este singura produsă de tânărul din Lupeni.

A furat de la gazdă
Pare-se că, la o zi după ce a furat aparatele electrocasnice, bărbatul a mai dat un ”tun”, de această dată, chiar persoanei care îl caza în propria casă. Dan Claudiu Scorţari a furat cheia apartamentului femeii care îl găzduia, iar atunci când aceasta a plecat de acasă, bărbatul i-a furat un card bancar. Datorită faptului că lângă acest card se afla şi codul PIN, tânărul i-a sustras femeii din cont 1.200 lei. Pentru ca tărăşenia să fie completă, s-a întors la ea acasă şi i-a luat şi cheile de la Dacie, pornind la o plimbare prin oraş, fără să aibă carnet de conducere.

Prins, după o lună
Ieri, Dan Claudiu Scorţari a fost prins de poliţiştii din Lupeni, după ce, de mai mult timp, a fost urmărit, pentru a vedea dacă sunt implicaţi şi complici în toată activitatea sa infracţională. Dar, se pare că hoţul lucra singur, nefiind descoperită nici o altă persoană care să fie implicată în furturile sale. „Ieri, tânărul a fost prezentat Judecătoriei Petroşani, care a emis mandat de arestare preventivă pe numele său, pentru 29 de zile. În cazul în care va fi găsit vinovat, el riscă până la 15 ani de închisoare”, declară comisarul Romeo Amurăriţei, şeful Poliţiei Lupeni. Se pare că bărbatul nu se află la primul dosar penal, figurând în documentele poliţiei cu antecedente penale, tot pentru furt.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

5 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

6 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

6 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

6 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

6 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

6 ore ago