Recordmanul hunedorean Avram Iancu, nominalizat la titlul de Omul Anului pentru înotul în ape deschise

  Bibliotecarul Avram Iancu, din Petroşani, polisportiv cu performanțe remarcabile, a fost nominalizat la câştigarea titlului de numărul 1 mondial (Man Of The Year) pentru înotul în ape deschise de către organizaţia World Open Water Swimming Association, pentru perfomanţa sa de a parcurge înot, în acest an, întreg cursul fluviului Dunărea, pe un traseu de 2.860 de kilometri.

“Am primit această prestigioasă nominalizare ca număr 1 mondial la înot în ape deschise. Pentru mine, şi sper pentru toţi românii, reprezintă un lucru extraordinar, pentru că putem arăta că putem fi primii în lume”, a declarat Avram Iancu.

Potrivit acestuia, World Open Water Swimming Association, cu sediul în SUA, monitorizează atent activitatea tuturor înotătorilor din lume, în ape deschise, pe criterii stricte, iar la finalul unui an îi nominalizează cei mai buni sportivi, în funcţie de rezultatele acestora. În acest an, Avram Iancu este nominalizat la titlu alături de alţi 12 înotători din 11 ţări, printre care se numără Italia, Franţa, Olanda, Marea Britanie sau SUA. Câştigătorul va fi stabilit pe 1 ianuarie, în funcţie de rezultatele unui vot care se realizează pe internet.

“Oricine, din întreaga lume, poate vota pentru unul dintre favoriţi. Votul a început la 1 noiembrie şi se va încheia pe 1 ianuarie 2018. Eu am dat de milioane de ori din braţe pentru a reuşi să străbat întreg fluviu Dunărea. Acum nu mai pot să fac nimic, dar românii pot să facă ceva. Dacă doriţi să ne bucurăm de o victorie comună, cu răsunet mondial, vă rog să votaţi compatriotul vostru. Suntem în faţa unui test de solidaritate, de unitate naţională, în urma căruia putem să fim mândri, cu toţii”, a spus Avram Iancu.

Cei care doresc să-l susţină pe Avram Iancu pot intra pe pagina sa de socializare unde sunt prezentaţi paşii necesari pentru vot. Pentru a fi mai simplu, Iancu prezintă un link spre pagina organizaţiei care l-a nominalizat, https://www.worldopenwaterswimmingassociation.com/2017-wowsa-awards/, precum şi paşii necesari ca votul să fie validat.

Hunedoreanul Avram Iancu a reuşit în acest an performanţa de a înota 2.860 de kilometri, de la izvoarele Dunării până la vărsarea fluviului în Marea Neagră, devenind astfel primul om care a străbătut fluviul de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră, fără costum de protecţie şi fără materiale ajutătoare.
Bibliotecar de profesie,Avram Iancu (41 de ani) şi-a propus să facă această cursă după ce a recitit romanul ”Pilotul de pe Dunăre”, de Jules Verne.
Parcurgerea Dunării înot este a doua perfomanţă mondială a lui Avram Iancu, el a reuşit să traverseze înot şi Canalul Mânecii, pe 30 august 2016, fără să poarte costum de neopren, după aproape 18 ore în care a parcurs 62 de kilometri prin apele reci care despart Franţa şi Marea Britanie. (Sorin Blada, Agerpres)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Noul şef al Inspectoratului de Poliţie al judeţului

      Prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, începând cu data de 03 noiembrie a.c., comisarul șef de poliție Ovidiu Gabriel Bîrlea a fost

Operațiunea Gustar: Mărfuri în valoare de 6 milioane de lei confiscate de inspectorii antifraudă

Astăzi, vineri, 3 noiembrie, inspectorii antifraudă din cadrul Direcției Regionale Antifraudă 5 Deva au identificat în punctul de trecere a

De ce au nevoie devenii de Florin Oancea

Devenii au nevoie de Florin Oancea, pentru că schimbarea nu vine de la sine şi nici peste noapte. E necesară

Închide