Sport

Record de spectatori pe Arena „Michael Klein”. La un singur pas de promovare

Arena „Michael Klein” din municipiul Hunedoara a găzduit prima întâlnire din dubla manșă pentru finala barajului de promovare în liga secundă de fotbal. Peste 10.000 de spectatori au venit la stadion pentru a susține echipa hune­do­reană în tentativa de a reveni în eșalonul al doilea al fotbalului româ­nesc, după 14 ani. Organizatorii jocului au reușit să îndeplinească rolul de gazde perfecte.

Final de infarct
La intrarea pe stadion, fiecare dintre cei care au urcat în tribune au primit un program de joc și un steguleț editat spe­cial în culorile alb/albastru și cu ste­ma clubului, CS Corvinul 1921 Hunedoara, acesta fiind viitorul nume cu care echipa va fi înscrisă în competițiile fotbalistice din sezonul 2022-2023.
Gazdele au debutat mai moale în această întâlnire, fiind sub presiunea unui rezultat care să le confirme din această întâlnire, promovarea. Au fost câteva zvâcniri spre poarta oaspeților din Baia Mare, însă fără finalizare pe tabela de scor. Au înscris jucătorii mara­mu­reșeni în minutul 12. Un corner exe­cutat de Donca de pe dreapta atacului celor din Baia Mare, mingea a venit la joasă înălțime, bătută slab, cu pământul, în fața porții, iar Rodrigues Jairo, ne­pre­sat de nimeni, (deși Mondragon de la oaspeți era în apropiere) reia cu capul în propria poartă sub transversală, sub pri­virile portarului Lefter. Este 1-0 pentru Minaur, dar spectatorii aplaudă echipa de pe Cerna.
Jucătorii hunedoreni nu au căzut după gol, ba mai mult au reușit să egaleze în minutul 15. Hergheligiu a executat ma­gistral un corner de pe dreapta, iar Garutti, talonat de Lazăr reușește să reia din 6 metri, în bara transversală și min­gea revine în teren. Mondragon res­pinge, slab, Garutti recentrează cu capul ușor spre dreapta, iar Sergiu Arnăutu reia din cădere, de la 6-7 m, în plasa porții. Băilă, portarul celor de la Minaur, a acuzat o poziție de offside la Arnăutu, dar acesta se afla pe linia porții alături de Lazăr. Centralul Horia Mladenovici a vali­dat golul. 1-1 a fost rezultat cu care s-a încheiat prima repriză, dar după pauză, parcă oaspeții au fost mai insistenți. Donca a fost la baza mai tuturor acțiu­nilor echipei din Baia Mare, Dosman Mondragon a ieșit în evidență câștigând mare parte din duelurile cu jucătorii hu­nedoreni.
Antrenorul Florin Maxim (foto) a făcut câteva mișcări în lotul formației sale pentru a impulsiona acțiunile spre poar­ta adversă, dar echipa din Baia Mare a închis bine culoarele de atac și a con­ser­vat rezultatul de pe tabelă.
Totuși, gazdele se vor desprinde în câști­gătoare pe finalul partidei, mai precis în minutul 88, autorul golului vic­toriei fiind Alexandru Mogoș, cel care a șutat violent de la 16 m, sub transversala porții adverse, un balon venit de la Hergheligiu.
Victoria a fost sărbătorită minute în șir de către spectatorii din tribune, aceștia fotbaliștii hunedoreni.
În concluzie, CS Hunedoara a obținut greu o victorie, muncită, dar miercuri, 8 iunie, în meciul retur de la Baia Mare, va fi mult mai dificil, dar nu imposibil, de a obține promovarea. Hunedorenii au ne­voie de un egal miercuri pentru a pro­mo­va în Liga secundă.
A arbitrat cu unele greșeli, dar fără a vicia rezultatul, Horia Gabriel Mladinovici (Bucureşti); Asistenți: Cosmin Vătămanu (Bucureşti) și Alexandru Filip (Constanţa).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.