Recital muzică de cameră la Deva, susţinut de Trio Petre

15 martie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Educatie si cultura

Primăria Municipiului Deva şi Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, vă invită marţi, 30 martie 2021, la un recital de muzică de cameră.
Recitalul va avea loc în sala „Pro Arte” a Colegiului Naţional „Decebal” Deva, la ora 18:00 şi va fi susţinut de membrii Trio Petrer: violonista Luminitza Petre, Adrian Vasile – violă şi Horaţiu Luduşan- violoncel.
În program: W. A. Mozart – Divertisment pentru trio de coarde în mi bemol K.563; G. Enescu – „Aubade” Cântec de dimineaţă; G. Rossini – Uvertura la Opera „Bărbierul din Sevilla“; A. P. Piazolla – Libertango.
Trio-ul de coarde PETRE a luat fiinţă în anul 2020, prima întâlnire a muzicienilor fiind la Sala Radio Bucureşti în februarie, cu ocazia Concertului Orchestrei de Cameră Radio.
Au urmat concerte în ţară: Palatul Brân­co­venesc de la Mogoşoaia, Palatul Culturii Plo­ieşti, la aniversarea a 250 de ani a compo­zi­torului Ludwing van Beethoven, la Goethe In­sti­tut Bucureşti cu ocazia Concertului de Anul Nou şi la Filarmonica Banatul din Timişoara.
În vara acestui an, Trio Petre are planificat un turneu în Germania, la Heidelberg, Stutt­gart, Lienzingen şi Berlin.
Instrumentele Trio-ului Petre sunt foarte valoroase.Luminitza Petre cântă pe vioara Matteo Gofriller – Veneţia 1690 (Matteo Gofriller a fost coleg cu Antonio Stradivari, la clasa Maestrului lutier neegalat Antonio – Hie­ronimus Amati), Adrian Vasile cântă pe viola Bernd Hiller, realizată la Leipzig, iar Hora­ţiu Luduşan, cântă pe un violoncel, c­a­po­do­peră începută de maestrul lutier clujean Du­mitru Fărcaş, înainte de trecerea în eter­nitate, desăvârşită de renumitul maestru lutier Silvian Rusu, “Transilvanius”, la Bucureşti.
Intrarea la spectacolul de la Deva se
va face pe bază de invitaţie. Invitaţiile se pot ridica zilnic între orele 10:00-15:00, de la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva.
Concertul se va desfăşura cu respectarea măsurilor instituite la nivel naţional, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii Covid-19 (D.G.)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Investiţii ale operatorului Apa Prod în judeţ

Adriana Năstase Operatorul judeţean Apa Prod are în derulare mai mule proiecte de investiţii. Unul dintre acestea este cel de...

Să ne cunoaştem campionii. Azi, despre Adelin Pop, atlet de la CSS Hunedoara

Pe proaspătul medaliat la Campionatele Naţionale de atletism în sală pentru juniori II l-am găsit, normal, pe stadionul din Hunedoara,...

HANDBAL MASCULIN. Calificările echipelor masculine la Jocurile Olimpice

În urma turneelor preolimpice des­fă­şurate la finalul săptămânii trecute echi­pele masculine de handbal ale Norvegiei, Braziliei, Franţei, Portugaliei, Germaniei şi...

Închide