Recepţie finală la Cardiologia deveană

Spitalul de Urgenţă Deva are acum o nouă secţie modernă, funcţională la parametrii optimi

 

Sorina Popa
Ieri, a fost făcută recepţia finală a lucrărilor la noua Secţie de Cardiologie a Spitalului Judeţean Deva, investiţia fiind gata de anul trecut. Şi, ca să vă spun adevărul, cred că mulţi îşi vor dori să ajungă aici, pentru că arată ca în filmele americane.
Lăsând gluma la o parte, trebuie menţionat că nor­mele ISU sunt acum mai severe şi, de aceea, a mai trebuit să fie construită o scară mare pentru evacuarea unităţii, în caz de incendiu, scară care se poate vedea la intrarea în Policlinică. Totul a fost făcut pentru siguranţa pacienţilor şi a angajaţilor de aici.

Constructorul, lucrări de nota 11
Secţia Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva a fost relocată în spaţiul rămas liber (ultimul nivel al clădirii Ambulatoriului de specialitate) după mutarea secţiei ATI în corpul blocului nou. Mutarea şi amenajarea secţiei la standarde înalte a fost realizată prin Programul de reparaţii capitale finanţat de Ministerul Sănătăţii.
Alături de conducerea SJU Deva, de reprezentanţii ISU şi DSP Hunedoara, la recepţie a participat preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor, admi­nis­tratorul public al judeţului, Costel Avram, precum şi reprezentanţii constructorului. Comisia de recepţie a verificat toată secţia, iar reprezentantul ISU a măsurat toate uşile cu ruleta, nescăpând nici una dintre acestea. La final, comisia a dat undă verde pentru ca ISU să acor­de autorizaţia de funcţionare pentru Secţia de Car­dio­logie a spitalului devean.
Secţia dispune de 45 de paturi şi cuprinde spaţii pen­tru investigaţii imagistice, cabinete pentru consultaţii, ca­binete pentru medici şi asistente, oficii, grupuri sanitare.
„Doresc să mulţumesc constructorului, pentru modul în care a realizat lucrările, ministrului Sănătăţii, pentru că finanţează reabilitarea spitalului devean – şi îl rog să nu uite de noi, să aloce în continuare bani pentru a fina­liza unitatea – pentru sprijinul acordat, dar şi Primăriei municipiului Deva şi conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva. Când este vorba de sănătate, nu se ţine cont de culoarea politică. Trebuie să înţelegem cu toţii că sănătatea este primordială pentru hunedoreni. O cola­borare bună între toate instituţiile din judeţul Hunedoara va duce la îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor jude­ţului nostru”, a declarat Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, care şi-a exprimat în­crederea că Ministerul Sănătăţii va aloca fonduri pentru finalizarea programului de reparaţii capitale.
Laurenţiu Nistor a spus că în scurt timp va fi dată în funcţiune şi noua Secţie de Pediatrie, dar şi alte secţii care vor funcţiona în spaţii la standarde europene.

„Funcţionăm la parametrii optimi”
„Pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva des­chiderea Secţiei de Cardiologie este un lucru extra­or­dinar. Mă bucur nespus pentru faptul că începând de as­tăzi, putem funcţiona în parametrii optimi. Aşteptam de mult momentul acesta, pentru ca pacienţii să aibă parte de tratamente şi aparatură molderne. Le mulţumesc preşedintelui Laurenţiu Nistor, şefului de secţie, Constantin Blaj, pentru că s-au implicat enorm ca să avem astăzi încă o secţie modernă”, a declarat dr. Emil Stoica, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.
Consiliul Judeţean Hunedoara va finanţa în acest an amenajarea Unităţii de Supraveghere şi Tratament Avansat al Pacienţilor Cardiaci Critici (USTACC), un com­partiment de terapie intensivă cu o capacitate de 12 paturi, care va face parte din Secţia de Cardiologie. Prin or­ganizarea acestui compartiment va fi redus şi riscul de deces al pacienţilor aflaţi în stare critică.

Pe harta cardiologiei intervenţionale
„În momentul de faţă, avem o secţie de Cardiologie modernă. Realizarea acestei secţii este un pas foarte im­portant pentru calitatea serviciilor medicale din judeţul Hunedoara. În viitor, vom construi unui compartiment USTACC şi un laborator de cardiologie intervenţională. Aceasta este dorinţa noastră şi sperăm să putem duce la bun sfârşit toate aceste proiecte, pentru a pune ju­deţul Hunedoara pe harta cardiologiei intervenţionale. Din fericire, am avut o susţinere foarte largă a tuturor factorilor de decizie, a preşedintelui Consiliului Judeţean, a administratorului public al judeţului. De asemenea, cei de la Primăria Deva ne-au ajutat cu bani pentru apa­ratură şi, nu în ultimul rând conducerea spitalului a pus umărul ca secţia noastră să fie una modernă”, a decla­rat dr. Constantin Blaj, şeful Secţiei Cardiologie a SJU Deva.
Proiectul de reparaţii capitale al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva a fost demarat în anul 2009 la iniţiativa actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor, care, la acea vreme, era deputat în Parlamentul României şi a medicului Ioan Demeter, pe atunci director al Direcţiei de Sănătate Publică Hune­doara.

One thought on “Recepţie finală la Cardiologia deveană

  • 6 februarie 2021 la 4:44
    Permalink

    Este o prostie sa spui ca mulți își vor dori să ajungă aici!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare