Răzvan Mareş a fost dat jos de pe fotoliul de viceprimar, dar cu scandal şi ameninţări. Ferdinand-Zoltan Pogocsan, primul viceprimar UDMR la Deva

5 iunie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

La fix doi ani de la câştigarea alegerilor locale, împreună cu Mircia Muntean, liderul PSRo Hunedoara, Răzvan Mareş (foto sus), a fost dat jos din fotoliul de viceprimar. Cu 16 voturi „pentru“, deşi erau suficiente 13, Răzvan Mareş a fost înlocuit cu alesul local UDMR, Ferdinand Pogocsan (foto jos). Este pentru prima dată, după 1990, când UMDR are un viceprimar în reşedinţa de judeţ.

”Mă voi întoarce mai repede decât credeţi”
Scandalul, aşa cum se poate imagina, a fost cât casa ieri în Consiliul Local Deva. ”Îmi reproşaţi mie, ceea ce faceţi dumneavoastră, domnilor şi doamnelor consilieri de la PNL. Vă deranjează că nu suntem de acord ca Deva să fie vândută bucăţică cu bucăţică”, a spus Mareş. Iar la final, după ce a fost schimbat din funcţie, Răzvan Mareş i-a spus primarului: Mă voi întoarce mai repede decât credeţi.

Investiţii de 100 de milioane de euro
Primarul Florin Oancea a rezistat eroic, până la finalul şedinţei, scandalului şi acuzaţiilor aduse de Răzvan Mareş, dar în final a răbufnit.
”Vreau un oraş frumos, pentru că aici vreau să îmbătrânesc. Dar cu cât mai mulţi deveni se vor implica în proiectul acesta, cu atât este mai bine. Vor veni investitori, 100 de milioane de euro vor fi investiţi în perioada următoare în Deva. Deci, haideţi să se implicăm cu toţii. Am avut şase luni răbdare cu Răzvan Mareş. Câtă răbdare să mai aibă un om? Aţi văzut şi azi în şedinţă, el (n.r.-Mareş) a fost declanşatorul scandalului. El le ştie pe toate, apoi nu mai ştie nimic. În şase luni am fost în trei deplasări, în interes de serviciu. În condiţiile în care Mareş a fost în delegaţii la Viena, la Constanţa, la Bucureşti, la Târg de Turism, fără să aducă vreaun raport. A învăţat de la cineva, nu-i dau numele, să vorbească tare şi să mintă. Nu mai ţine cu minciuna. Dacă suntem oameni serioşi construim cărămidă cu cărămidă. Şi asta fac eu cu oamenii din primărie. Deva arată bine, dar vreau să arate şi mai bine. Dar cu oameni ca Mareş nu se poate. M-am rugat să-l aducă Dumnezeu pe drumul cel bun. Nu poţi fi toată ziua pe Facebook şi să faci şi treabă pentru oraş. Nu a înţeles şi vedeţi ce a păţit. Nu veţi mai auzi în administraţia locală de el”, a spus în şedinţă primarul Florin Oancea.

”Nu am venit să fac politică”
Noul viceprimar UDMR al Devei, Ferdinand-Zoltan Pogocsan, nu a spus prea multe după alegerea sa, decât că va colabora cu toată lumea din primărie. ”Nu am venit să fac politică aici. Vreau să colaborez cu executivul pentru Deva. Voi merge prin oraş să văd care sunt problemele cetăţenilor. Încă nu ştiu ce atribuţii voi avea”, a declarat acesta, după ce a fost ales de consiliul local în funcţia de viceprimar.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 6.06.2018

Iosua Bogdan Bucur, tânăr din Haţeg Pentru că a fost găsit vinovat de instanţă şi condamnat la aproape doi ani...

Bulina albă, 6.06.2018

Osvald Hellberg, inginer din Petroşani Pentru că la onorabila vârstă de 77 de ani, nu se poate lăsa de muncă,...

Gura lumii, 6.06.2018

Spun gurile rele că un politician autohton, de la un partiduleţ de cinci procente, a râvnit foarte mult la un...

Închide