Sport

Război rece şi speranţe la Mureşul

11 x 1 primul antrenament

Ciprian Marinuţ

 Antrenorul devenilor, Gică Barbu, rămâne ferm în privinţa despărţirii de cei şapte jucători puşi pe lista de transfer, deşi cinci s-au prezentat, ieri, la reunirea lotului, şi speră că va salva echipa de la retrogradare, chiar şi fără serviciile lor.

Reunire devansată
Mureşul Deva şi-a început, ieri, pregătirile pentru retur, cu o săptămână mai repede decât era programat, din cauza devansării reluării campionatului. La apelul antrenorului Gică Barbu au răspuns prezent 17 jucători din vechiul lot, precum şi cinci dintre cei şapte „renegaţi”, puşi pe lista de transferuri, însă aceştia nu au fost acceptaţi la primul antrenament. „Iniţial, am anunţat reunirea lotului pentru data de 18 ianuarie, însă pentru că FRF a hotărât ca returul să înceapă pe 27 februarie şi nu în martie, am programat pregătirea pentru azi. Prefer să facem o acomodare mai lungă la efort şi să avem timp pentru a rezolva problemele organizatorice şi cele de la nivelul lotului de jucători. Lipsesc doar Bălu, care a anunţat că ar vrea să plece, pentru că nu s-a acomodat şi Dan Alexandru, care e la echipa naţională Under 16. Au venit şi cinci dintre cei puşi pe lista de transfer, însă cel puţin până în 18 ianuarie nu-i primim la pregătire, ci le dăm timp să-şi găsească alte echipe”, a spus Gică Barbu.

Se „înţeapă” reciproc
„Renegaţii” Janos şi Elod Vajda, Dosan, Pribac şi Lintaru s-au prezentat la reunirea lotului şi s-au plâns că nu au cu cine discuta din conducerea clubului devean, pentru a-şi rezolva situaţia.  „Eu am oferte de la o echipă din Maroc şi de la mai multe cluburi din Liga secundă. Şi colegii mei au unele oferte, dar nu avem cu cine discuta de la Mureşul, pentru a putea pleca”, a spus fostul căpitan Janos Vajda.
„Eu ştiu că atunci când există oferte, vin reprezentanţii cluburilor sau trimit faxuri, pentru a-şi prezenta dorinţa de a transfera un jucător, nu vin fotbaliştii la discuţii. Şi oricum, n-au de ce să se plângă, pentru că la stadion sunt prezenţi doi directori ai clubului, Cristian Petrean şi Gheorghe Ţurlea”, a replicat ironic antrenorul Gică Barbu.

Au trădat meseria de fotbalist
Antrenorul devenilor a explicat că a rămas ferm în privinţa despărţirii de cei şapte jucători cu probleme  – Janos şi Elod Vajda, Dosan, Pribac, Lintaru, Rahoveanu şi Filip Stoica – pentru că ei au trădat meseria de fotbalist. „Au avut o atitudine ce a lăsat de dorit faţă de club şi faţă de meseria de fotbalist. În plus, au minţit în privinţa salariilor restante cu ocazia grevei şi au dat declaraţii urâte despre club. Nu o să intru acum cu ei în polemică, chiar dacă au spus că sunt antrenor slab şi că vreau împreună cu conducerea retrogradarea echipei”, a spus Barbu. Antrenorul a precizat că nu ştie ce soartă vor avea cei şapte jucători, dacă nu vor reuşi să se transfere. „Ei sunt încă sub contract cu clubul, iar dacă nu vor reuşi să se transfere, nu ştiu ce se va întâmpla cu ei. Unii sunt jucători valoroşi şi experimentaţi, însă m-au dezamăgit şi nu cred că mai putem colabora. De altfel, şi celor din actualul lot le-am spus să se gândească bine dacă vor să rămână, pentru că pot apărea alte întârzieri la plata salariilor şi nu accept iar fiţe şi pretenţii, ci le cer să joace şi să pună osul, chiar şi aşa”, a spus Barbu.

Crede în salvare
Antrenorul Mureşului susţine că va urma un retur de foc, însă speră că va reuşi să salveze din nou echipa de la retrogradare, chiar dacă riscă mult prin renunţarea la cei şapte jucători. „Avem o situaţie grea în clasament, care nu reflectă valoarea echipei, dar cred că ne putem salva. Sper să reuşim să aducem cinci-şase jucători în locul celor care trebuie să plece şi să reuşim iar un retur salvator”, a spus Gică Barbu.

One thought on “Război rece şi speranţe la Mureşul

  • lasa orgoliul,barbule!,si adu-i inapoi pe renegati.oricum,altii mai buni nu gasesti.i-ai dat afara pe cei mai buni,nu se face asa la un club care se respecta.sunt curios cat mai stai tu la echipa.i-ti mai dau returu acesta si dp aceea nu te mai prinde slipu pe mures.ADIO,BARBULEEE!,ANTRENOR DE DUZINA ,CE ESTI !!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura