Raul Oaida şi Valeriu Bârgău, cetăţeni de onoare ai Devei

02 cetateni de onoare Oaida BargauIeri, Consiliul Local al municipiului Deva a acordat două titluri de Cetăţean de Onoare. Unul, tânărului inventator Raul Mihai Oaida (foto stânga), celălalt, acordat post mortem, regretatului scriitor Valeriu Bârgău (foto dreapta).
În doar câteva cuvinte, Raul Mihai Oaida este cel care, în anul 2013, Ia vârsta de 20 ani, a uimit lumea cu cel mai recent proiect al său: construirea unui automobil din 500.000 de piese lego, cu un motor din piese lego, care funcţionează pe aer şi transportă două persoane. Această invenţie a fost prezentată de mari trusturi de presă internaţionale, între care BBC, CNN, The Sun, DailyMail, USA Today, Fox News, ABC, SBS şi The Sun, aducând un beneficiu de imagine uriaş României.
Scriitorul Valeriu Bârgău a publicat 21 de cărţi de poezie, proză şi critică literară. A publicat peste 2.000 de articole şi reportaje în ziare şi reviste. De asemenea, a înfiinţat şi condus ziarul „Călăuza noastră”. Valeriu Bârgău a mai înfiinţat şi condus revistele „Constelaţia Dragonului” (1994-1996) şi „Ardealul literar şi artistic” (1996-2006). Este cel care a condus Grupul de publicaţii Călăuza, în care erau un ziar, două reviste, două edituri şi o tipografie.
Demn de menţionat este că Valeriu Bârgău a obţinut nouă premii literare şi a fost membru al Uniunii Scriitorilor din România, din anul 1980, membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, din anul 1994, şi preşedinte al Asociaţiei Scriitorilor din judeţul Hunedoara, în perioada 2004-2006. (V.Macovei)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare