Rata şomajului în judeţ

29 septembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

04 Rodica Peter, director AJOFM Hunedoara (2)Potrivit statisticilor AJOFM, raportat la luna iulie 2014, rata şomajului în judeţul Hunedoara a crescut cu 0,09 puncte procentuale, atingând la finele lunii august nivelul de 5,43 la sută. Totuşi, comparativ cu rata şomajului înregistrată la sfârşitul lunii august 2013, s-a produs o scădere cu 1,09 procente.
„În cursul lunii august 2014, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara au fost înregistraţi 2.078 de şomeri, dintre care 218 provin din disponibilizări curente de personal. La finele aceleaşi luni, numărul total al şomerilor din judeţul Hunedoara era de 10.541, din care 4.251 şomeri indemnizaţi şi 6.290 şomeri neindemnizaţi. În acelaşi timp, în decursul lunii august 2014, din evidenţele noastre au ieşit un număr de 1.881 de persoane. Cu toate acestea, trebuie subliniat că în cursul lunii august a acestui an, 1.153 de persoane au reuşit să se încadreze în muncă, din care 263 persoane pe durată determinată, iar 890 persoane pe durată nedeterminată”, a precizat Rodica Mariana Peter (foto), directorul executiv al AJOFM Hunedoara.
Din punct de vedere al zonei, municipiile Hunedoara, Deva, Petroşani şi Orăştie, precum şi oraşul Haţeg înregistrează cel mai mare număr de şomeri, peste 1.200 de persoane în fiecare din aceste localităţi. (M.Şerban)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Masă performantă de operaţii la ortopedia spitalului din Deva

De la începutul lunii curente, secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva beneficiază de o masă performantă de...

La controlul medical efectuat la începerea anului şcolar: Aproape 150 de elevi au fost găsiţi cu păduchi

Potrivit datelor făcute publice de DSP Hunedoara, la începutul anului şcolar s-a efectuat triajul epidemiologic al preşcolarilor şi elevilor de...

iPhone 6 sunt cele mai sigure telefoane

New York Times a prezentat un studiu în care se arată că noile telefoane iPhone 6, produse de compania Apple,...

Închide