EvenimentFlash

Râsul „de oraş“ pune pe jar autorităţile

Livia Botici

Felina care, în urmă cu trei săptămâni, a fost semnalată într-un cartier de la marginea Devei, a reapărut alaltăieri seara, fiind văzută din nou în aceeaşi zonă, de data aceasta de trecători.

„Era gri şi cu pete negre”
Un şofer, care în urmă cu două zile a trecut prin cartierul de peste liniile ferate din Deva, susţine că a văzut cu ochii lui animalul. „Era în jurul orei 20. Mă aflam în maşină, avusesem ceva treabă prin zona aceea şi când am ajuns în apropierea centrului de colectare a maşinilor ieşite din uz, am văzut doi oameni cu bâte în mână, care alergau un animal. Prima dată am crezut că este câine, dar când m-am apropiat, am văzut că este vorba despre un râs, şi nu îmi venea să cred. Avea constituţia fizică a unui câine mărişor, cu o coadă mică, era de culoare gri şi avea pete negre. Am tras maşina pe dreapta şi am oprit, iar cei doi mi-au spus că unor vecini de-ai lor le-a omorât câinii în urmă cu ceva timp. Animalul făcea nişte salturi foarte mari, sigur era râs, după cum arăta”, a declarat Nicolae Gagu.

Pază permanentă
Cu toate că şi în urmă cu câteva zile, autorităţile hunedorene au organizat acţiuni de capturare a felinei, acestea nu au avut sorţi de izbândă nici atunci şi nici ieri, când la faţa locului s-au aflat reprezentanţi ai mai multor instituţii judeţene. „La sfârşitul săptămânii trecute, au fost prezenţi în zona în care se presupune că s-ar ascunde felina şi directorul de la Grădina Zoologică din Hunedoara, care este veterinar, şi viceprimarul municipiului Hunedoara, care are drept de a folosi armă cu tranchilizante. Atunci am chemat poliţia şi jandarmeria să asigure zona, dar animalul nu a fost găsit. Ieri, după ce am fost anunţaţi că râsul a fost văzut din nou, am luat legătura cu prefectul judeţului, care a dat dispoziţie celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, să păzească zona permanent, pentru a putea să-l prindem”, a declarat Georgeta Barabaş, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Deva. Tot ieri, Robert Dan, viceprimarul municipiului Hunedoara, a fost la locul cu pricina, pentru a vedea dacă se văd pe teren urme de râs. „Nu am găsit nimic, pe unde m-am uitat există doar urme de câini. Nu ştiu ce să zic, dar cred că râsul râde de noi”, spune Robert Dan.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura