Răsturnare de situaţie în dosarul Simota & Litera. Martorul principal îşi nuanţează declaraţia iniţială

26 aprilie 2015 | 3 Comentarii | Publicat in: Actualitate

03-litera-7Natalia Bumbac

La ultimul termen din dosarul Simota & Litera, magistraţii au audiat o serie de inculpaţi, dar şi pe Cristian Vlaiconi, care are calitate de parte vătămată. Vlaiconi, un fost apropiat a lui Litera (foto), a fost primul care a depus plângere împotriva interlopului, acesta fiind şi punctul de la care a plecat cercetarea procurorilor din prezentul dosar.

L-a ameninţat cu un pistol
Cristian Vlaiconi a descris în faţa magistraţilor şirul evenimentelor care l-au determinat să îl dea pe mâna oamenilor legii pe Litera, susţinând că totul a plecat de la un incident petrecut în 2013. Vlaiconi se împrumuta frecvent cu sume de bani de la interlop, iar la un moment dat nu a mai reuşit să-i înapoieze datoriile. Din acest motiv, Litera l-ar fi ameninţat cu un pistol, trăgând în aer câteva focuri de armă, în timp ce se afla la locuinţa sa din Libia, ţară în care ambii derulau anumite afaceri. Acela a fost momentul care a declanşat ruptura dintre cei doi foşti prieteni, determinându-l pe Vlaiconi să formuleze plângere împotriva lui Litera.

I s-a sugerat ce să declare
Cu toate acestea, anumite acuzaţii trecute în rechizitoriul procurorilor, fiindu-i atribuite lui Vlaiconi, nu au fost confirmate de acesta în faţa judecătorului. Mai mult de atât, hunedoreanul a spus că în timpul în care a fost audiat de procurori, i s-au sugerat anumite lucruri pe care să le declare. „În biroul poliţiştilor venea un procuror care discuta cu mine şi îmi spunea ce trebuia să declar. După ce am citit rechizitoriul am constatat că sunt consemnate mai multe lucruri care nu sunt adevărate”, a afirmat Cristian Vlaiconi în faţa magistraţilor. De asemenea, acesta a negat orice implicare din partea Mirelei Litera, actuala soţie a lui Cristian Litera, cu privire la faptele descrise de procurori în rechizitoriu. Vlaiconi a mai descris anumite situaţii care se regăsesc în ancheta oamenilor legii şi care au legătură cu persoanele trimise la muncă în Libia, motiv pentru care Litera este acuzat de trafic de persoane. Acesta a afirmat că respectivii au plecat de bună voie la muncă, aflându-se şi în prezent acolo, iar de întocmirea actelor lor pentru a părăsi ţara, s-a ocupat el personal.

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Vili Rupa spune:

    Procurorii instiga cetatenii la declaratii mincinoase pentru a face dosare fabricate pentru a castiga salariul mai mare de la stat . S-a va fie rusine teroristi romani legitimati de stat .

  2. pilu spune:

    Asa s-a facut acest dosar. Pe ce sugera procurorii chirila, muresan precum si politistii alin muntean si pitulescu mircea. Acestia ii constringeau moral pe anumite parti din dosar sa declare lucruri neadevarate despre anumite persoane. O parte din cei arestati sunt nevinovati. Au facut puscarie degeaba. Cum ar fi : litera mirela. Cionanu mihai, etc. La puscarie cu cei patru anchetatori.

  3. pilu spune:

    Vor mai apare abuzuri facute de cei patru anchetatori in acest dosar. Veti vedea. Suntem curiosi daca cineva se sesizeaza. Oricum cineva le va face plingere acestor anchetatori de doi bani. Rusine jegosilor.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Doi acuzaţi de acte sexuale cu un minor, scăpaţi de puşcărie

Judecătoria Deva a pronunţat sentinţa în cazul a doi bărbaţi acuzaţi de acte sexuale cu un minor. Potrivit datelor de...

Au spart tarabele din piaţă, pentru a avea cu ce se droga

Doi tineri sunt căutaţi de poliţiştii din Petroşani după ce au spart un chioşc din cadrul ţarcului de produse industriale...

Grevă de catifea a liderilor sindicali de la CEH

Câţiva lideri ai Sindicatului Muntele din Valea Jiului au declarat greva foamei în semn de protest faţă de slaba implicare...

Închide