Rămân cu pedepsele date de prima instanţă

13 decembrie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Fostele angajate ale Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mihaela Ştefan şi Dana Gîrjob, condamnate la câte doi ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare, au pierdut procesul în care au contestat executarea pedepselor.
Ieri, Curtea de Apel Alba Iulia le-a respins contestaţiile împotriva deciziei date de Tribunalul Hunedoara care, la rândul său, le-a respins în primă instanţă cererile. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.
Daniela Gîrjob şi Mihaela Ştefan au fost condamnate în aprilie 2016, pentru complicitate la abuz în serviciu, în dosarul fraudării examenului pentru postul de director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Hunedoara. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi fostul secretar al judeţului Daniel Dan şi directoarea DGASPC Hunedoara, Monica Georgescu, la câte trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Atât Georgescu cât şi Ştefan au formulat contestaţie la executarea pedepselor. În cazul lui Daniel Dan, Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat câştig de cauză, acesta fiind absolvit de condamnarea de trei ani cu suspendare. Acesta a cerut să se constate că fapta pe care a săvârşit-o a fost dezincriminată conform Deciziei Nr. 405 din iunie 2016 a Curţii Constituţionale a României. Monica Georgescu nu s-a bucurat de o soluţie similară, contestaţia ei fiind respinsă de instanţă, rămânând cu pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare. (N. Bumbac)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Dosarul primarului din Luncoiu de Jos, repus pe rol

Ieri, procesul în care primarul comunei Luncoiu de Jos, Călin Dorin Dud (foto), este judecat pentru luare de mită, a...

Carmen Hărău renunţă la candidatura pentru şefia CECCAR Hunedoara

Senatorul PNL de Hunedoara, Carmen Hărău (foto), a decis să renunţe la candidatura pentru postul de preşedinte al CECCAR, filiala...

Gura lumii, 14.12.2017

Spun zvonerii că un lider de partid de pe la noi s-a supărat tare de tot, după ce un coleg...

Închide