Sport

Raluca Haidu, singura deveancă în finale

Ciprian Marinuţ

Dintre cele trei gimnaste de la „Cetate” Deva prezente în lotul României la Campionatele Mondiale de Gimnastică, numai Raluca Haidu (foto) a avut un randament bun. Ea a adus puncte importante echipei şi, în plus, s-a calificat în finala de la individual compus de pe locul 10.

Una din trei
Raluca Haidu a fost o componentă de bază a echipei tricolore în concursul de calificări   de la  Campionatul Mondial de la Rotterdam în care România a adunat 228,495 de puncte şi s-a clasat pe locul patru, în spatele Rusiei (234,521), Chinei (233,778) şi Statelor Unite ale Americii (233, 643). Haidu a strâns 56,199 puncte şi obţinut al doilea punctaj valoric din echipa noastră, cu care s-a şi calificat în finala de la individual compus. Cel mai mare punctaj dintre românce l-a obţinut Ana Porgras (57, 898), ea calificându-se în finala celor mai complete gimnaste de pe locul şase. Din păcate, celelalte două gimnaste de la CNS „Cetate” Deva nu au evoluat la Rotterdam. Amelia Racea s-a accidentat la spate, iar Cerasela Pătraşcu a fost rezervă. „Racea nu a putut să ne ajute. Are o întindere musculară la spate, este un disconfort şi nu rişti să laşi sportiva să se accidenteze mai grav. Mai bine se odihneşte, se recuperează, pentru că mai e şi la anul un Campionat Mondial”, a declarat antrenorul Octavian Belu.

România e în toate finalele
Finala pe echipe va avea loc mâine (ora 18:00, în direct pe Digi Sport Plus), iar finala de la individual compus, unde va concura şi deveanca Raluca Haidu, se va desfăşura vineri de la 20:30, în direct pe Digi Sport. În finalele pe aparate de sâmbătă şi duminică, vor fi prezente trei românce: Sandra Izbaşa la sol, Ana Porgras la paralele şi la bârnă, şi Diana Chelaru la sărituri şi la sol. Sâmbătă, de la ora 14:00, vor concura Diana Chelaru la sărituri şi Ana Porgras la paralele, iar duminică, de la ora 15:00, în arenă vor fi Sandra Izbaşa la sol şi Ana Porgras la bârnă. Ana Porgras s-a calificat cu prima notă în finala de la bârnă, 15,266, şi cu a şaptea la paralele (14,733), în timp ce Sandra Izbaşa are a treia notă la sol (14, 766). Diana Chelaru a prins ultimul loc în finala de la sărituri (14,016) şi pe al şaselea în finala de la sol (14,466). „Izbaşa a dovedit încă o dată că are o mentalitate de concurs excelentă. E genul de sportivă care domină competiţia şi care nu se lasă dominată”, a spus Mariana Bitang despre evoluţia campioanei olimpice de la Beijing.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura