FlashSport

Raliul Frumuseţii ţine pasul cu moda

Ciprian Marinuţ

Singura competiţie automobilistică din România rezervată în exclusivitate sexului frumos e în ton cu ultimele noutăţi din moda… auto. Întrecerea şi-a schimbat traseul tradiţional al ultimilor ani, pentru a promova folosirea automobilului electric şi va avea în plus două clase de concurs, în funcţie de puterea motorului.

Probă specială cu automobil electric

Concursul automobilistic „Raliul Frumuseţii” este asemeni unui adevărat gentleman care respectă dorinţa frumoaselor de a fi mereu la modă. Drept urmare, oficialii ACR Hunedoara au decis ca la ediţia a 14-a, cursa să se deruleze pe un traseu nou, cu sosirea la „Transilvania Arsenal Park”, din Orăştie, renunţând la traseul ultimelor ediţii, care avea ca punct final staţiunea Geoagiu Băi. „Modificarea traseului are ca obiectiv includerea Raliului Frumuseţii în principala campanie a anului 2010 a ACR România, care are ca scop promovarea automobilului electric. Cei de la Transilvania Arsenal Park au fost singurii care ne-au putut pune la dispoziţie un tip de automobil electric, asemănător celui de golf, astfel că vom organiza acolo o probă de îndemânare de conducere a unui automobil electric”, a spus Ioan Ştaier, directorul ACR Hunedoara. Tot la cererea participantelor, competiţia se va desfăşura la două clase, respectiv maşini cu motoare de până la 1.600 de cmc şi maşini cu motoare mai mari. Modificarea traseului, nu înseamnă renunţarea la probele tradiţionale, unice şi atractive ale întrecerii, precum cea de „Miss Raliul Frumuseţii” sau la proba surpriză pentru copilot. Cursa se va derula pe un traseu de 57,2 kilometri, pe ruta Deva – Hunedoara – Călan – Băcia – Orăştie – Transilvania Arsenal Park.

Trei echipaje din Bulgaria şi unul din China

Competiţia va avea loc sâmbătă, 29 mai, iar organizatorii contează pe prezenţa la start a circa 30 de echipaje, aproximativ la fel ca la precedentele ediţii. „S-au înscris deja 14 echipaje. Trei sunt din Bulgaria, unul din China, de fapt, format din chinezi care lucrează la firma DHS Eurosport Deva, iar celelalte din judeţele Timiş, Alba, Bacău, Caraş Severin, Giurgiu, Sibiu şi Satu Mare. Cu siguranţă, se vor înscrie în cursă şi vedete locale”, a precizat Ioan Ştaier, directorul ACR Hunedoara.

Startul festiv va fi la Deva, în faţa Casei de Cultură „Drăgan Muntean”, sâmbătă, 29 mai, la ora 10.31, şi va fi urmat de Cupa Primarului Devei. Proba specială numărul doi va fi în centru municipiului Hunedoara şi va fi premiată cu Cupa Primarului Hunedoarei. La sosirea echipajelor la Orăştie, în „Transilvania Arsenal Park”, va avea loc proba de îndemânare specială, care va consta în conducerea unui automobil electric şi va fi premiată cu Cupa Primarului Orăştiei. Vor urma proba surpriză pentru copilot şi concursul „Miss Raliul Frumuseţii”, totul la lumina unui foc de tabără şi în acordurile formaţiei Desperados, din Cluj Napoca.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura