Răchitova: restanţierii sunt rugaţi să-şi achite taxele şi impozitele

25 noiembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Mai toţi primarii hunedoreni se plâng că fără câteva măsuri birocratice (înştiinţări, somaţii, popriri), în unele cazuri, onorarea taxelor şi impozitelor locale se lasă aşteptată. La Răchitova nu se stă rău, dar e loc de mai bine.
„Avem încasat peste 75 la sută până în momentul de faţă. Ne bazăm pe persoanele fizice, cele juridice fiind puţine şi mici (de exemplu magazine de tip ABC). Ne fac probleme aceia care sunt plecaţi prin ţară sau în afara ei şi deţin proprietăţi în zona noastră, majoritatea moştenindu-le. Dăm greu de unii, iar altora le-am pierdut urma, aşa că aici e cuiul din talpă. Lumea e diferită, uită uşor când vine vorba de plăţi, iar în unele cazuri e neglijenţă sau poate chiar şi rea voinţă. Există şi oameni care din nefericire au rămas fără loc de muncă şi abia se descurcă, dar nu toţi trec prin aceeaşi situaţie. Într-un an, la bugetul local se adună circa 130.000 de lei. Mai înregistrăm venituri şi pe urma concesiunii de păşune, fiind contractate circa 250 de hectare. Tariful practicat este de 200 de lei de hectar. În proprietate mai deţinem şi pădure (2.400 de hectare de fond forestier), dată în pază şi administrare Ocolului Silvic Valea Haţegului. De aici ne revine lemnul de foc”, a afirmat Liviu Simedroni (foto), primarul comunei Răchitova.
Se pare că scutirea cu 10 procente la impozitele achitate până în ultima zi din martie, dar şi primirea subvenţiilor de la APIA sunt două imbolduri ce au determinat localnicii să-şi stingă datoriile la buget chiar în primul trimestru din an. „Le mulţumesc mult tuturor consătenilor care au dat dovadă de spirit civic şi de seriozitate, iar pe aceia care încă nu au reuşit să-şi plătească impozitele îi rog să treacă pe la sediul administrativ şi să le rezolve. Locuitorilor comunei, dar şi ai întregii ţări le urez la mulţi ani cu reuşite, să fim uniţi şi să ne gândim la ziua de mâine ce constituie soarta copiilor noştri. De 1 Decembrie, un gând bun pentru românii de pretutindeni“, a mai spus primarul.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Dublu eveniment la Hărţăgani

În 30 noiembrie, cu începere de la ora 17:30, locuitorii comunei Băiţa, fii ai satului Hărţăgani şi toţi cei care...

Gala Excelenţei în Afaceri, fără excelenţă în organizare

A fost o nouă ediţie a Topului firmelor, manifestare organizată an de an de Camera de Comerţ şi Industrie Hunedoara....

Bulina neagră, 26.11.2019

David Balaci,  tânăr de 22 de ani, din Orăştie Pentru că a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de...

Închide