www.mesagerulhunedorean.ro

Puşcărie pentru cuţitarul din Orăştie

03 ciocan trivunalNatalia Bumbac

Ieri, Tribunalul Hunedoara a dat sentinţa în dosarul în care Mihai Andriuca, un bărbat din Orăştie, este acuzat de tentativă de omor, după ce a înjunghiat cu un briceag doi bărbaţi.
Pentru faptele sale, agresorul va petrece doi ani şi şapte luni la răcoare, iar timp de doi ani nu-şi va putea exercita pe deplin anumite drepturi civile. În plus, instanţa l-a obligat pe Mihai Andriuca să-i plătească 12.000 de lei lui Ladislau Sorin Aitai, unul dintre bărbaţii înjunghiaţi, cu titlu de daune morale. Şi cheltuielile cu spitalizarea victimelor vor trebui achitate de agresor, în valoare de peste 1.000 de lei. Nicolae Florin Marchidan, al doilea bărbat înjunghiat de Andriuca nu va primi nici un leu pentru traumele suferite, pentru că nu s-a constituit parte vătămată în dosar, conform constatărilor instanţei. Tribunalul Hunedoara a mai decis menţinerea lui Mihai Andriuca în arest preventiv, acesta fiind privat de libertate din 7 octombrie 2015. Hotărârea instanţei nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Reamintim că faptele pentru care este judecat Mihai Andriuca s-au petrecut în 6 octombrie anul trecut. Potrivit anchetatorilor, în urma unui conflict spontan şi pe fondul consumului de alcool, agresorul i-a înjunghiat pe cei doi bărbaţi cu un cuţit. Totul s-a petrecut în plină stradă, în faţa unui bloc de locuinţe din Orăştie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.