Actualitate

Pubelele de gunoi au ajuns „butoaie pentru murături”

Maximilian Gânju

Pubelele de gunoi distribuite de către municipalitate locuitorilor din cartierul Colonie al Petroşaniului au ajuns marfă de negoţ.

Din vară, locuitorii municipiului Petroşani ar fi trebuit să-şi arunce deşeurile menajere, sortate în funcţie de tip, în pubelele europene. Municipalitatea a distribuit oamenilor recipientele pentru deşeuri, câte trei containere destinate hârtiei, plasticului şi gunoiului menajer. Numai că o parte a celor care au primit pubele au văzut o oportunitate de a-şi rotunji veniturile şi au trecut imediat la vânzarea lor.
Un container a costat municipalitatea circa 100 de lei, iar 1.000 astfel de recipiente au ajuns la gospodăriile din Petroşani. Câte mai sunt astăzi la proprietarii lor de drept şi sunt folosite corespunzător şi câte au ajuns „butoaie” pentru murături, nu se ştie. „În cartierul Colonie s-au vândut. Chiar eu am fost abordat de oameni de acolo. Nu mă cunoşteau, nu ştiau că sunt de la primărie şi au venit la mine să-şi vândă pubelele. Trei la 70 de lei”, spune un angajat al municipalităţii.
Precizăm că pentru implementarea noului sistem de colectare a deşeurilor a fost investită suma de un milion de euro, banii provenind din fondurile PHARE. O parte din aceşti bani a fost cheltuită pentru achiziţionarea containerelor destinate populaţiei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura