FlashPolitica si administratie

PSD Hunedoara a stabilit candidaţii pentru 64 de primãrii din judeţ

05 urna vot  Natalia Bumbac

Organizaţia PSD Hunedoara a făcut publică lista cu candidaţii pentru 64 de primării din judeţ, validaţi de Comitetul Judeţean Executiv al partidului. Au mai rămas cinci localităţi, printre care municipiile Deva şi Lupeni, unde social democraţii nu s-au decis pe cine să lanseze în bătălia electorală din 2016.  

Conform listei respective, social democraţii hunedoreni merg în alegerile locale cu primarii în funcţie, excepţie făcând primarul de la Petrila, Ilie Păducel şi primarul comunei Băcia, Nicolae Panţa. Un alt aspect este că PSD Hunedoara a stabilit candidaţi şi pentru localităţile unde primarii în funcţie sunt de la UNPR, cum ar fi municipiul Petroşani şi oraşul Geoagiu. De asemenea, vor să revină în fruntea primăriilor, primari cu state vechi cum ar fi Nicolae Timiş, candidatul de la Haţeg, şi deputatul Sorin Marica, la Sălaşu de Sus. O situaţie incertă este la Primăria Şoimuş, unde social democraţii nu au un singur candidat, ci trei.

„L-am lăsat liber pe Păducel”
„Acolo unde avem primari în funcţie, ei vor candida pentru un nou mandat. Pentru Primăria Petrila va candida actualul viceprimar, Ilie Jurca, deoarece primarul Ilie Păducel cochetează cu alte partide, de aceea l-am lăsat liber să-şi hotărască singur destinul politic. Am stablit candidaţi pentru toate primăriile din judeţ, inclusiv acolo unde primarii în funcţie sunt de la UNPR, pentru că trebuia să avem lista completă. Asta, pentru că nu s-a luat încă o decizie la nivel central, dacă mergem împreună cu UNPR sau separat la alegerile locale”, a explicat deputatul Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD Hunedoara. Situaţia de la Băcia a clarificat-o primarul Nicolae Panţa, care a declarat că doreşte să se retragă din proprie iniţiativă: „Am 68 de ani, iar Florin Alba, tânărul care va candida, merită susţinut. Consider că mi-am dus la îndeplinire proiectele, sunt mulţumit de cum arată comuna.”

„Au trăit din proiectele mele”
Cu o experienţă bogată în administraţia locală, Nicolae Timiş, fostul primar al oraşului Haţeg înainte de 2012, a fost desemnat candidatul PSD, acesta avându-l drept contracandidat pe actualul primar liberal, Marcel Goia.
„Din sondajele efectuate am ieşit la egalitate cu actualul primar al oraşului Haţeg. În perioada 2012 – 2016, tot ce s-a făcut la Primăria Haţeg a fost în baza proiectelor din fonduri europene întocmite la cheie de către administraţia condusă de mine. Am fost oraşul numărul unu din zona de Vest pe proiecte câştigate din fonduri europene. Oamenii pot face o comparaţie acum, după ce patru ani de zile primăria nu a făcut nimic. Trebuiau pregătite proiectele pentru a atrage bani europeni din exerciţiul financiar 2016 – 2020, dar nu au făcut nimic”, a afirmat Nicolae Timiş. Acesta a adăugat că suma pe care a obţinut-o pentru proiectele din oraşul Haţeg pe perioada în care conducea primăria se ridică la 17 milioane de euro.
Deputatul Sorin Marica, votat de patru ori de cetăţeni în funcţia de primar al comunei Sălaşu de Sus, ar putea reveni la conducerea primăriei, fiind propus din nou drept candidat de PSD Hunedoara. Acesta a declarat că atât funcţia de primar, cât şi cea de deputat le-a îndeplinit şi le va îndeplini cu maximă responsabilitate, fiind în permanenţă în slujba cetăţenilor care l-au votat.
Iată, în final, lista localităţilor urbane unde au fost validaţi candidaţii:
Brad – Florin Cazacu, Hunedoara – Dan Bobouţanu, Orăştie – Ovidiu Bălan, Petroşani – Florin Nicolae, Vulcan – Gheorghe Ile, Aninoasa – Nicolae Dunca, Geoagiu – Vasile Cărăguţ, Haţeg – Nicolae Timiş, Petrila – Vasile Jurca, Simeria – Emil Rîşteiu, Uricani – Dănuţ Buhăescu.

One thought on “PSD Hunedoara a stabilit candidaţii pentru 64 de primãrii din judeţ

  • Superb, draga redactie. E bine ca ati schimbat poza articolului. E bine ca nu-i mai cautati in coarne asa zisei printese trandafirii, frumoasa Natalita. De altfel o fi singura ei calitate ?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura