Politica si administratie

Protocol între Prefectura Hunedoara şi Ministerul Transporturilor

Prefectul judeţului, Attila Dezsi, a semnat, ieri, un protocol cu ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, privind colaborarea în vederea accelerării lucrărilor de autostrăzi şi drumuri de interes naţional, investiţii priroritare cu finanţare externă şi de la bugetul de stat.

Este vorba, îndeosebi, de porţiunea de autostradă, dintre Deva şi Orăştie, ţinând de Coridorul IV paneuropean şi de DN66, drum care nu a mai fost finalizat, deşi se lucrează de ani buni la el.

Accelerarea exproprierilor

„Ceea este foarte important este că s-a semnat contractul de realizare a porţiunii de autostradă (centura) dintre Deva şi Orăştie. Cu ministerul am semnat protocolul pentru susţinerea exproprierii terenurilor din această zonă. Vom susţine demersurile Ministerului Transporturilor, precum şi a companiilor din subordine, în vederea accelerării procedurilor de transfer şi expropriere a terenurilor cuprinse în proiectele de infrastructură”, a declarat prefectul de Hunedoara.

Totodată, Attila Dezsi a ridicat şi problema finanţării pentru finalizarea DN66, Deva-Petroşani, la Ministerul Transporturilor. „Am primit asigurări că există finanţare pentru acest drum, iar lucrări la el constituie o prioritate pentru ministerul de resort”, a precizat prefectul judeţului. (S. Popa)

One thought on “Protocol între Prefectura Hunedoara şi Ministerul Transporturilor

  • Sa se modernizeze drumul spre Voineasa domnule prefect.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura