Comunitate

Protestul şoferilor împotriva scumpirii carburanţilor

Andreea Lazăr

Protest de amploare al şoferilor din Deva. Peste 50 de maşini, pline cu tineri, au oprit la o benzinărie ca să alimenteze. Aceştia au plătit doar cu mărunţiş şi i-au pus în mare încurcătură pe angajaţii staţiei. Angajaţii benzinăriei au oprit pentru câteva ore pompele, în speranţa că aşa vor scăpa de tinerii revoltaţi.

Mărunţiş pentru benzină

Tinerii s-au adunat în parcarea hypermarketului Real, din Deva, şi au pornit încolonaţi către staţia de benzină. Acţiunea şoferilor deveni vine ca urmare a majorării repetate a preţului carburanţilor. Protestatarii spun că, dacă se continuă scumpirile, vor ajunge în situaţia de a nu îşi mai permite să cumpere carburant. „Am venit să alimentez. Nu scrie nici unde că trebuie să alimentez de o sumă minimă şi nici că nu se primesc monede. Prin urmare, aceştia sunt banii mei de care vreau să cumpăr benzină”, a afirmat unul dintre protestatari. Un alt şofer devean a avut o ideea originală. A venit la staţie cu o mie de monede de un ban. „Nu văd care este problema angajaţilor. Eu am venit să alimentez şi voi plăti cu banii, care îi am”, a declarat acesta.

Benzinarii au oprit pompele

Cel mai greu a fost pentru cei de la casieria staţiei de benzină. Dacă la început s-au chinuit să numere banii, în final, au mers pe încredere şi încasau mărunţişul de la şoferi, fără să-l mai numere. Numai că, după câteva zeci de minute, speriaţi de protest, angajaţii staţiei au decis să oprească pompele, în speranţa că astfel, protestatarii vor pleca. Numai că, acesta a fost punctul culminant. Şoferii au pornit claxoanele, au început să-i huiduie pe angajaţi şi să strige diferite lozinci la adresa acestora. „Acum au oprit pompa, dar cred că o vor reporni în scurt timp. Nu cred că îşi permit să piardă nişte bani, chiar dacă sunt numai monede”, a spus un şofer. „Am salariul 600 de lei. Nu pot să fac nici măcar un plin la maşină. Aşa că voi alimenta de câţi bani am, care de fapt, reprezintă economiile mele”, a mai adăugat un protestatar.

Şir lung de acţiuni

Şoferii spun că protestele nu se vor opri aici. În fiecare săptămână, vor organiza noi astfel de acţiuni, în toate oraşele din judeţ. Mai mult, îndemnuri la proteste împotriva majorării preţului carburanţilor au apărut şi pe reţele de socializare. Tinerii de aici ar putea organiza, în perioada 17-19 ianuarie, o altfel de acţiune şi anume, ca nici un şofer să nu alimenteze în cele trei zile.

One thought on “Protestul şoferilor împotriva scumpirii carburanţilor

  • Intr-o tara care produce destul de mult petrol faza cu cresterea pretului pe piata externa a titeiului e praf in ochi pentru soferi si profituri imense pentru cativa ,,BARONI,,care nu se gandesc decat la buzunarele lor,asa ca ce au zis:HAI SA MAI SCUMPIM CARBURANTII CA ROMANU E SUPUS SI ACCEPTA CA ASA E OBISNUIT,SA FIE JECMANIT ORIUNDE!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura