Protest spontan la Oficiul Judeţean de Cadastru

După ce sindicaliştii din majoritatea instituţiilor de stat au protestat împotriva măsurilor de austeritate propuse de Guvern, ieri, angajaţii Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OJCPI) Hunedoara au declanşat o grevă spontană.

S-au redus salariile

Începând de ieri dimineaţă, angajaţii de la OJCPI Hunedoara nu mai eliberează extrase de carte funciară şi nici acte de întăbulare a imobilelor şi terenurilor, mai exact, toată activitatea acestora este sistată pe termen nelimitat. Cei care au venit ieri la sediul instituţiei au dat peste uşi închise şi peste afişe pe care era scris „Protest spontan pe termen nelimitat”. Datorită faptului că notarii publici lucrează ”cu marfa” expediată de angajaţii de la OJCPI Hunedoara, pe parcursul zilei de ieri, aceştia au reclamat faptul că activitatea lor este profund afectată de protestul spontan al celor de la Cadastru. La acţiunea angajaţilor OJPCI Hunedoara, au participat peste 80 de persoane, incluzând şi cele şase Birouri de carte funciară de pe teritoriul judeţului. Aceştia sunt nemulţumiţi, pentru că, odată cu noua Lege a salarizării, veniturile lor au fost diminuate cu peste 60 de sută, iar acum, prin măsurile drastice de scădere salarială, vor mai pierde încă 25 la sută din sumele de care ar trebui să beneficieze. De asemenea, potrivit acestora, încadrarea în noua grilă de salarizare creează inechităţi între salariaţii cu studii superioare, care prestează aceeaşi muncă, unii dintre ei fiind încadraţi doar pe funcţii cu nivel mediu de studii. Potrivit acestora, hotărârile prin care salariile le-au fost diminuate vor fi atacate în instanţă.

În această dimineaţă, angajaţii OJCPI Hunedoara vor hotărî dacă protestul lor va lua amploare sau dacă vor reintra în programul normal de muncă. Ieri, la sediul instituţiei, a fost prezent şi prefectul Attila Dezsi, care i-a îndemnat pe angajaţi la dialog. (L. Botici)

One thought on “Protest spontan la Oficiul Judeţean de Cadastru

  • 18 mai 2010 la 21:37
    Legătură permanentă

    OJPCI Hunedoara nu există. Măcar aveţi bunul simţ să scrieţi denumirea corectă a instituţiei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.