Protest spontan la Mina Vulcan

10 iulie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Sorina Popa

 Ieri, minerii din schimbul II de la exploatarea de cărbune Vulcan au refuzat să intre în subteran, nemulţumiţi că au luat bani mai puţini luna aceasta. Motivul, susţine Samuel Dioane, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), este că productivitatea a fost mai mică.

Pentru că nu au vrut să intre în şut, directorul general s-a deplasat la Mina Vulcan şi a discutat cu minerii. ”Le-am explicat cum stă treaba, de ce au fost venituri mai mici. Este adevărat, au fost scăderi cu 200, 300 de lei pe om. Vom verifica din nou fişele de plată. Oricum, oamenii au intrat, într-un final, în subteran”, a declarat Samuel Dioane, directorul general al CEH, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
Pe de altă parte, minerii de la Vulcan acuză condiţiile de muncă din subteran, lipsa materialelor şi prezenţa apei, ceea ce duce la îngreunarea activităţii de producţie. O altă problemă se referă la personalul insuficient pentru susţinerea producţiei planificate de cărbune, susţin minerii.

 

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Pompierii hunedoreni intervin la inundaţiile din Sibiu

De două zile, mai mulţi pompieri de la ISU Hunedoara au fost dislocaţi în judeţul Sibiu, pentru a interveni, alături...

Îşi caută din nou dreptatea în instanţă

Familia Ursu din comuna Şoimuş expropriată în interesul construirii autostrăzii a depus o nouă cerere în instanţă pentru majorarea cuantumului...

Azilul neautorizat pe punctul de a fi închis

Azilul de pe strada Aurel Vlaicu din Deva, despre care MESAGERUL HUNEDOREAN a relatat recent, funcţionează în continuare, dovadă că...

Închide