Protest spontan la Liceul „Traian”

Nicoleta Popa

Peste 100 de elevi de la Liceul „Traian”, din Deva, au protestat ieri, în curtea şcolii. Aceştia sunt nemulţumiţi de decizia Inspectoratului Şcolar Hunedoara de a comasa instituţia de învăţământ cu Liceul Pedagogic „Sabin Drăgoi” Deva, de la 1 septembrie. Elevii aveau asupra lor mai multe coli de hârtie, pe care au scris că se află în grevă. Aceştia au scandat „Nu vrem la Pedagogic!”

Să rămână cu personalitate juridică

Protestul a avut loc în pauza mare, fără a fi perturbate orele. „Elevii au protestat împotriva hotărârii de a comasa unitatea şcolară cu Liceul Pedagogic. Eu am vorbit cu ei şi le-am promis că voi discuta cu reprezentanţii Consiliului Local, pentru a vedea ce se poate face. Elevii au spus că sunt de acord să se mute într-o altă locaţie, dar Liceul Traian să rămână cu personalitate juridică. Vom discuta, în Consiliul de administraţie, cu profesorii care predau la liceul nostru, cu reprezentanţii Consiliului Elevilor şi cu cei ai Comitetului de părinţi, pentru a vedea cum rezolvăm problema”, a precizat Gabriel Tripa, directorul Liceului Teoretic „Traian”.

Decizia este irevocabilă

Conducerea Inspectoratului Şcolar Hunedoara a anunţat, săptămâna trecută, că, de la 1 septembrie, vor fi comasate mai multe şcoli şi licee din judeţ, din cauza numărului mic de elevi.„Am fost vineri la Liceul «Traian», şi în cadrul Consiliului profesoral, am discutat cu dascălii de acolo. Le-am spus că nu au de ce să se teamă, pentru că nici elevii şi nici ei nu vor fi afectaţi, nu le vor fi reduse normele. În mod sigur, decizia pe care am luat-o este irevocabilă. Măsurile de reorganizare a reţelei şcolare din judeţ luat de comun acord cu primarii din judeţ, cu directorii unităţilor şcolare şi cu sindicatele”, a declarat Alexandru Lăutaru, inspectorul şcolar general.

One thought on “Protest spontan la Liceul „Traian”

  • 26 ianuarie 2010 la 2:19
    Permalink

    rusine alexandru lautaru!
    cum poti face asa ceva?astea 2 licee sunt cu traditie in judet sin in tara si tu le comasezi?nu cred ca vei reusi!mai bin dat-ti demisia si lasa balta caci ti-ai pus lumea in cap.Inchisoarea!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.