Protest spontan al angajaţilor de la Depoul CFR Simeria

1 martie 2017 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Natalia Bumbac
    
Solidari cu colegii lor din ţară, de la depourile mari, angajaţii secţiei Întreprinderea de Reparaţii Locomotive şi Utilaje (IRLU) de la Depoul Simeria au întrerupt activitatea pe parcursul zilei de ieri.

Protestul spontan vine pe fondul nemulţumirilor legate de nivelul de salarizare al feroviarilor în raport cu responsabilităţile pe care le au, dar şi din cauza neplăţii unor drepturi prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă. Protestele spontane, prin încetarea activităţii, au avut loc ieri la depourile mari din Târgu Mureş, Dej, Oradea, Craiova, Paşcani ş. a..
„Am încetat lucrul spontan, la fel ca şi colegii din depourile mari, pentru că nu am primit bonurile de masă pentru luna februarie. Este ultima picătură care a umplut paharul. Despre salarii nici nu mai putem discuta. Sunt la nivelul salariului minim. Cu atât sunt plătiţi specialişti care repară 15 tipuri de locomotive şi care au un anumit nivel de şcolarizare. Până acum nu am primit nici un răspuns din partea administraţiei CFR – IRLU Bucureşti vizavi de situaţia noastră. Suntem solidari cu colegii din ţară care îşi cer drepturile şi nu vom relua activitatea până nu vom avea un răspuns”, a afirmat Constantin Buduceanu, şef formaţie echipă auxiliară la IRLU Simeria.
Protestul spontan al ceferiştilor vine după ce în 28 februarie a avut loc o nouă întâlnire între reprezentanţii sindicatelor feroviare şi administraţia IRLU – CFR SA în vederea încheierii noului Contract Colectiv de Muncă. Concluziile întâlnirii i-au nemulţumit pe salariaţii societăţii, care au aflat că procentul prevăzut pentru majorarea salariilor pentru angajaţii care au peste minimul pe economie va fi mic în acest an. Asta, în condiţiile în care în ultimii şapte ani, mulţi dintre ceferişti au rămas cu venituri aproape echivalente salariului minim pe economie, iar munca lor implică o răspundere şi o pregătire profesională majoră. Din informaţiile celor de la IRLU Simeria, unde muncesc aproximativ 50 de persoane, salariile lor sunt între 1.375 şi 1.445 de lei net. Totodată, feroviarii mai susţin că dacă problemele lor nu vor fi tratate cu seriozitate de către administraţiile societăţilor care fiinţează sub sigla CFR, în următoarele săptămâni, autorităţile statului s-ar putea confrunta cu proteste generalizate.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Miki spune:

    Trăiască pesedeul ! Ce a-ti votat asta aveți… Oricum cfr-ul e in moarte clinica de mult. Sa va para bine că încă mai aveți serviciu.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 2.03.2017

 Serghei Gorbunov, infractor recidivist Pentru că, fiind condamnat la 16 ani de închisoare pentru mai multe infracţiuni grave, el insistă...

Bulina albă, 2.03.2017

Mircia Muntean, primarul municipiului Deva: Pentru că a iniţiat un proiect de hotărâre, aprobat de consilierii locali, prin care Spitalul...

Ludovic Orban, în campanie, în judeţ

Liberalul Ludovic Orban (foto) se află într-un turneu în ţară, în campania de dinaintea alegerilor pentru şefia PNL. Vineri, fostul...

Închide