ActualitateFlash

Protest în Deva, împotriva antenei „ucigaşe“

Cristina Ghenea

Peste 30 de persoane au ieşit ieri să protesteze pe strada Livezilor din Deva, pentru a convinge autorităţile să demonteze antena de radiocomunicaţii înălţată aici.
Oamenii susţin că le sunt încălcate drepturile şi că antena le pune sănătatea în pericol. Prezenţi la ultima şedinţă a consiliului local, câţiva dintre locuitorii acestei străzi au afirmat, nici mai mult, nici mai puţin, că antena a făcut deja câteva victime, provocând chiar şi decesul unei persoane.
„Vrem să fim sănătoşi, nu să fim iradiaţi. Autorităţi, faceţi ceva!“ strigau la unison cei peste 30 de protestatari ieşiţi ieri pe strada Livezilor, în faţa curţii în care a fost amplasată antena. Nu doar faptul că le distruge sănătatea îi deranjează pe oameni, ci şi faptul că, susţin aceştia, cei care se ocupă de lucrări au încălcat limitele precizate în proiect. „Scrie clar pe panou că e vorba de un turn metalic cu înălţimea de 50 de metri, dar ei l-au făcut mai mare“, spune una dintre femeile care locuieşte pe strada respectivă.
Antena care a generat atâta isterie printre devenii de pe strada Livezilor a fost amplasată pe baza unei autorizaţii legale, emisă de Primăria municipiului Deva, în octombrie 2011. Problema-i că lucrările de construcţie au început în noiembrie şi trebuie să fie gata înainte de sfârşitul lui februarie a.c. Având în vedere că încă se lucrează la antenă, aceasta nu este pusă în funcţiune, deci, n-avea cum să-i „iradieze” pe oameni. Beneficiarul lucrărilor este SN RADIOCOMUNICAŢII SA, societate naţională ale cărei domenii de activitate sunt broadcasting-ul şi telecomunicaţiile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.