Actualitate

Proprietari de oi înșelați de un „țepar”

Escrocul și-a înființat o firmă în jude­țul Hunedoara și a cutreierat pe la stâ­nele din mai multe localități. Cumpăra miei la preț avantajos pentru ciobani, dar nu le mai vira banii în conturi. Așa a reușit să păgubească cu peste 50.000 de lei trei proprietari de oi.
Individul a fost prins de polițiști iar pro­curorii Parchetului de pe lângă Ju­de­cătoria Hunedoara l-au trimis în jude­cată pentru înșelăciune. Anchetatorii au stabilit că avea și doi complici care l-au ajutat să-și ducă la îndeplinire planul. Nici unul dintre cei implicați în această „afacere” nu au un loc de muncă, iar în ulti­mii ani au cumpărat animale de la fer­mieri dar…au uitat să le mai plătească.
Cei trei au fost prinși după ce au ajuns în satul Petreni, la un fermier. După ce au văzut mieii, ei au negociat prețul, unul bun, motiv pentru care vânzătorul a muș­cat momeala. Omul a fost de acord ca banii pentru oi să îi primească prin vi­ra­ment bancar în termen de 7 zile. Așa că, cei trei au încărcat animalele în ca­mion și…duși au fost. Au procedat la fel cu mai mulți fermieri. Liderul grupării de escroci a fost condamnat la 1 an şi 10 luni închi­soa­re şi 1.800 de lei amendă penală, pen­tru că avea și alte con­dam­nări ante­ri­oa­re. Complicii au primit pe­depse cu sus­pen­dare, dar instanța de ju­decată i-a obli­gat să acopere preju­di­ciul produs pro­prie­ta­rilor de oi pe care i-au păcălit. (M.Gânju).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura