Proiectul Velo City poate merge înainte

Alice Brandisz04 DHS american  si altii

Patrick Seidler, preşedintele uneia dintre cele mai apreciate companii producătoare de anvelope de mountain bike din lume, a revenit săptămâna trecută la Deva, la invitaţia celui mai mare producător de biciclete din sud-estul bătrânului continent.
Preşedintele companiei americane  doreşte transformarea zonei noastre într-o adevărată Bike Valey. Acest lucru ar fi posibil  prin  aducerea mai multor fabrici de biciclete şi piese componente în zonă. Ideea propusă de el este după modelul Silicon Valley, din San Francisco. În viziunea lui Patrick Seidler, Deva ar fi locaţia perfectă pentru realizarea unui asemenea proiect, mai ales că în zonă există de aproape 20 de ani, cel mai mare producător de biciclete din partea de sud-est a Europei, Eurosport DHS.
„Suntem o companie americană, dar graţie contactelor cu fosta administraţie deveană am înţeles ce parteneriate extraordinare se pot crea cu oraşele din România. Suntem aici ca un jucător al industriei de biciclete. Fabrica de aici este una excelentă, cei de la DHS au devenit unul din liderii pieţei de biciclete. Europa se străduieşte să crească producţia de biciclete, iar DSH va continua să progreseze”, a declarat Patrick Seidler, preşedintele Wilderness Trail Bikes.
În perioada vizitei sale în România, Seidler a participat la o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai fabricii de biciclete, dar şi cu fostul primar al municipiului Deva, Petru Mărginean. Preşedintele companiei americane  împreună cu fostul edil al municipiului reşedinţă de judeţ au gândit mai multe proiecte, printre care şi realizarea unei infrastructuri complexe pentru biciclete. Astfel, cei doi şi-au propus să transforme municipiul Deva în primul Velo City din ţară, exact după modelul olandez.
De asemenea, producătorii chinezi din judeţ propun autorităţilor locale proiecte prin care să se dezvolte o reţea integrată de piste de biciclete, care să lege fabrica de marile oraşe din împrejurimi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare