Proiectul „România Educată”

           Marti, 6 iulie 2021, am participat la Palatul Cotroceni la consultarea pe tema Proiectul „România Educată”, inițiat de Klaus Iohannis, Președintele României. La această întâlnire au fost prezenți președinții Senatului și Camerei Deputaților, ministrul Educației, membrii Comisiilor de învățământ din cele două Camere.

În cadrul dezbaterilor care au avut loc, am luat cuvântul și am pus în discuție câteva aspecte ale educației, importante pentru mine atât ca profesor, cât și ca senator.

Deoarece Proiectul prevede pentru educația timpurie construirea a 2.500 de creșe până în anul 2030, am solicitat un punct de vedere cu privire la copiii de  2-3 ani care în acest moment nu pot să fie înscriși la creșe acolo unde ele  nu există, dar nici la grădiniță, deoarece legea nu permite.

Subiectele de la Evaluarea Națională din acest an au testat atât cunoștințele copiilor, cât și creativitatea lor. În acest sens am menționat că în școlile noastre este necesar să se pună mai mult accentul pe învățarea creativă, pentru a-i pregăti pe copii să găsească soluții proprii la rezolvarea problemelor de orice fel.

Referitor la creșterea calității învățământului românesc, am subliniat faptul că titularizarea din învățământ trebuie regândităși pregătirea practică pedagogică a viitorilor profesori trebuie intensificată la nivelul învățământului superior, astfel încât ei să învețe să lucreze cu copiii înainte de a se angaja într-o școală sau într-o grădiniță.

În încheiere, am mai spus că Proiectul „România Educată” trebuie să ne inspire, să ne motiveze și să ne determine pe noi, parlamentarii, să inițiem cele mai bune legi pentru susținerea educației din România.

 

Lucica Muntean,

         senator PNL de Hunedoara

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.