Proiectul legislativ „Primul loc de muncã”, prezentat în Senat

05 senat  Natalia Bumbac

Senatorul Haralambie Vochiţoiu a prezentat ieri în Plenul Senatului propunerea legislativă denumită „Primul loc de muncă”, iniţiativă care se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 29 de ani.

„Prin acest proiect vreau să le asigurăm tinerilor aflaţi în căutarea primului loc de muncă angajarea pentru o perioadă de cel puţin 36 de luni şi posibilitatea de a dobândi experienţă în muncă, acordând în acelaşi timp facilităţi angajatorilor. Din păcate, unii colegi au considerat că tergiversarea acestei propuneri este soluţia cea mai bună şi au trimis iniţiativa către Comisii, spre reanalizare. Voi face tot ce-mi stă în putere ca acest proiect deosebit de important pentru generaţia tânără să fie adoptat”, susţine senatorul hunedorean.
Proiectul „Primul loc de muncă” propune ca statul român să subvenţioneze pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 29 de ani, care nu au mai lucrat în trecut, timp de 18 luni tot ce înseamnă salariul net, contribuţii la stat ş.a., pentru un post cu contract pe perioadă nedeterminată. După care, angajatorul va fi obligat şi el să plătească 18 luni salariul pentru acelaşi angajat, ca în final un tânăr să poată munci trei ani consecutiv la acelaşi loc de muncă. Dacă tânărul respectiv nu poate să rămână pe post din diverse motive, angajatorul va putea să angajeze o altă persoană în aceleaşi condiţii şi să păstreze postul pe o perioadă de trei ani. Toate aceste măsuri ar trebui luate pentru a împiedica tinerii de la noi să plece în alte state pentru a-şi găsi un serviciu, arăta senatorul Haralambie Vochiţoiu la lansarea proiectului de lege.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.